Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno získalo dotace na nová hřiště a tělocvičnu

Rada města Brna schválila dnes přijetí dotace z Regionálního operačního programu Jihovýchod na nové projekty v celkové výši 76,1 milionu korun. Týkají se rekonstrukcí čtyř sportovních hřišť, revitalizace sportovišť a výstavby školní tělocvičny. Celková cena těchto investic dosahuje 95 milionů korun.

Z dotace bude financována rekonstrukce čtyř hřišť základních škol v městské části Brno-střed: Husova, Křídlovická, Kotlářská a Horní. Cílem je modernizace prostor pro výuku tělesné výchovy. Součástí projektu je i revitalizace dvou sportovišť ve Sportovním a rekreačním areálu na Kraví hoře.

Tato sportoviště budou v dopoledních hodinách využívána pro výuku tělesné výchovy dětí a odpoledne budou zpřístupněna veřejnosti z širokého okolí. Zahájení prací se předpokládá na jaře letošního roku.

Zatraktivnit veřejná prostranství v městské části Jundrov si klade za cíl projekt týkající se rekonstrukce dvou hřišť, která má být zahájena rovněž na jaře. Půjde o malé hřiště pro děti a velké hřiště pro míčové hry.

Přestože byla obě hřiště průběžně udržována, dnes již nesplňují požadavky na kvalitní sportovní a rekreační plochy. V severní části pozemku velkého hřiště bude vytvořeno moderní multifunkční klecové sportoviště s oplocením vysokým čtyři metry a s přilehlým hledištěm. Hřiště bude vybaveno dvěma brankami a dvěma basketbalovými koši.

Malé hřiště projde také revitalizací – bude vybudován klecový systém a hřiště získá nový polyuretanový povrch. Prostory malého hřiště budou doplněny o nové herní prvky a vybaveny dopadovými zónami.

Nová tělocvična díky dotaci vznikne při Základní škole Měšťanská v městské části Tuřany. Zatraktivní hodiny tělesné výchovy žáků mateřské a základní školy a zároveň zajistí odpovídající moderní zázemí pro rekreační sportovní vyžití široké veřejnosti.

V odpoledních hodinách bude tělocvična sloužit také pro zájmové, kulturní a sportovní činnosti různých organizací.

Štítky Brno, dotace, sportoviště, projekt, Brno-střed, Kraví hora, Jundrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno získalo dotace na nová hřiště a tělocvičnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.