Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se připojí k Hodině Země, zhasne dominanty

Město se připojí k sobotnímu celosvětovému happeningu Hodina Země (Earth Hour) a podpoří tak aktivity upozorňující na potřebu lepší ochrany životního prostředí a globálního klimatu. Rozhodli o tom dnes brněnští radní.

V sobotu 28. března mezi 20:30 a 21:30 hodinou tak zcela zhasnou brněnské dominanty: hrad Špilberk, Nová radnice a obelisk v Denisových sadech.

Celosvětovou akci vyhlašuje a koordinuje Světový fond na ochranu přírody (WWF). Hodina Země se letos koná podeváté a její popularita stále roste. Původně z ryze lokálního, australského, happeningu se rozšířila do celého světa.

V loňském roce se připojilo už na sedm tisíc měst po celém světě a stovky milionů lidí a stovky kulturních památek ve 158 zemích světa. Mezi nimi například i známé pyramidy v Gíze, Opera v Sydney, londýnský Tower Bridge a nejvyšší budova světa Burj Khalifa.

„Pozitivní vlna tmy“ letos postupně oběhne celou planetu 28. března. Začne na Fidži a skončí o den později na ostrově Samoa. V České republice akci loni podpořilo osm desítek obcí a měst, desítky firem a tisíce jednotlivců.  Brno se do akce zapojilo naposledy v roce 2010.

 

Štítky Brno, Hodina Země, Světový fond na ochranu přírody, Země, Špilberk, Sydney, Gíza, Česko, Fidži, Samoa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se připojí k Hodině Země, zhasne dominanty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.