Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno pomáhá Praze, posílá na pomoc hasiče

Město Brno pomáhá povodněmi postiženým oblastem. Do hlavního města Prahy vyslal Hasičský záchranný sbor ze stanic města Brna 12 profesionálních hasičů a 24 dobrovolných hasičů.

Město Brno pomáhá povodněmi postiženým oblastem. Do hlavního města Prahy vyslal Hasičský záchranný sbor ze stanic města Brna 12 profesionálních hasičů a 24 dobrovolných hasičů (Starý Lískovec, Bohunice, Královo Pole, Husovice, Obřany, Židenice, Chrlice, Slatina, Holásky, Černovice) a jedna jednotka dorazí z okresu Brno-venkov.

Vlastní výkon služby ve statutárním městě Brně bude zajištěn zvýšenou pohotovostí hasičů tak, aby byl zachován minimální stav vyplývající z právních předpisů.  Brněnští hasiči situaci ve městě detailně sledují a každodenně vyhodnocují pro případ nutnosti povolání dalších sil a prostředků.

„Brněnští hasiči mě informovali o své pomoci a nasazení v hlavním městě Praze. Je zřejmé, že záchranné složky České republiky spolu komunikují a v nouzi si dokáží pomoci, což dané situaci jenom pomůže. Doufám, že tato pomoc přispěje k tomu, že v povodněmi postižených oblastech budou ztráty co nejmenší,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Zdroj: Tisková zpráva, Magistrát města Brna

Štítky Brno, Praha, hlavní město, povodeň, Hasičský záchranný sbor, okres Brno-venkov, Brno-Bohunice, Slatina, Královo Pole, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pomáhá Praze, posílá na pomoc hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.