Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno opraví dům ve Francouzské ulici, budou v něm byty

Brno opraví dům ve Francouzské ulici číslo 42 v brněnských Zábrdovicích, který je v současnosti prázdný. Za pětašedesát milionů korun v něm vznikne téměř čtyřicítka bytů. Část bude nájemní, část poslouží jako ubytovna pro sociálně slabé občany. Stavba začne ihned po schválení smlouvy zastupitelstvem. Práce potrvají necelý rok.

Dům je momenátlně prázdný a v technicky špatném stavu. "Na rekonstrukci čeká už nekolik let. Svůj čas si vzala projektová příprava a získání stavebního povolení," uvedl náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil.

V domě vznikne devětatřicet bytů. "Některé poskytneme lidem formou pronájmu a část poslouží jako ubytovna prostupného bydlení, která by měl pomoct sociálně slabým stabilizovat bytové poměry," sdělil náměstek primátora.

Smlouvu o dílo se zhotovitelem schválili radní. Jakmile udělá stejný krok zastupitelstvo, práce mohou začít. "Potrvají tři sta čtyřicet dnů," poznamenal Pospíšil.

Náklady ve výši pětašedesát milionů korun pokryje z části dotace z Evropské unie. "Dělá to zhruba třetinu. Zbytek uhradí město," informoval náměstek. Podle něj je rekonstrukce domu ve Francouzské součástí pilotního projektu spolufinancovaného Evropskou unií, který měl za cíl zlepšit situaci ve vyloučené lokalitě, vymezené ulicemi Francouzská, Bratislavská a Cejl. "Celkově jsme opravili 11 bytových domů. V ulicích je problém sociální, koncentruje se tam sociálně slabší obyvatelstvo, je problém s kvalitou bydlení a veřejným prostranstvím. Právě to měl celý projekt zlepšit," dodal Pospíšil.

Místo události:


Zvětšit mapu

Zdroj ČTK

Štítky francouzská, dům, byty, Brno, zprávy, Oliver Pospíšil, Zábrdovice, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opraví dům ve Francouzské ulici, budou v něm byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.