Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno čeká měsíc plný chutí, vůní a zážitků

Centrum Brna – konkrétně náměstí Svobody a park na Moravském náměstí – ožije od 12. září do 13. října čtvrtým ročníkem Festivalu v centru dění. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční Slavnosti piva, Slavnosti jídla a Slavnosti vína. Letos poprvé uzavřou měsíc chutí, vůní a zážitků Slavnosti řemesel.

Festival odstartují Slavnosti piva. Od 12. do 15. září nabídnou na náměstí Svobody a v parku na Moravském náměstí piva různých značek chutí a barev. Návštěvníci tak budou moci ochutnat produkci malých rodinných firem i velkých pivovarů z různých míst České republiky A k tomu zakousnout grilované maso či klobásy,steaky, langoše, škvarkovou pomazánku, nakládané hermelíny nebo utopence.

Na obou místech proběhne každý den doprovodný hudební program. Na náměstí Svobody zazní komornější muzika od 14 do 18 hodin, rockové kapely zahrají na Moravském náměstí od 16 do 22 hodin.

Um svých kuchařů a barmanů představí na náměstí Svobody zástupci brněnské gastronomie v rámci Slavností jídla od 19. do 22. září. Servírovat se bude vše od předkrmů, přes hlavní chody až po lahodné dezerty. Po roční odmlce se na náměstí opět představí i kavárny a bary. V nabídce budou míchané alkoholické a nealkoholické, tradiční i netradiční koktejly, stejně jako na různé druhy kávy či vína.

Slavnosti vína představí od 27. září do 4. října stovku vín z produkce tuzemských vinařství. Bohatá nabídka vín bude doplněna rozmanitou nabídkou občerstvení a na prodejní ploše nebudou chybět ani řemesla tematicky spojená s vinařskou oblastí.
Vinaře na náměstí Svobody vystřídají od 7. do 13. října drobní řemeslníci z celé republiky na Slavnosti řemesel. Svoje výrobky předvedou nejen šperkaři, kořenáři, hrnčíři, bylinkáři, perníkáři, kožešníci, ale také prodejci s regionálními potravinami. Stejně jako předcházející akce také Slavnosti řemesel obohatí doprovodný program na pódiu.

Součástí akce bude rovněž propagační stánek s informacemi o turisticky zajímavých místech z celé republiky.

Prodejní místa a stánky budou otevřeny každý den od 10 do 19 hodin, v případě zájmu návštěvníků počítají pořadatelé s prodloužením prodejní doby až do 22 hodin.

Festival připravila radnice městské části Brno-střed ve spolupráci se svým kulturním a vzdělávacím střediskem.

Štítky Slavnosti piva, slavnosti jídla, slavnosti vína, Festival v centru dění, Slavnosti řemesel, Brno, podzim, slavnost, víno, řemeslo, jídlo, pivo, Moravské náměstí, vůně, Česko, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno čeká měsíc plný chutí, vůní a zážitků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.