Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnský Palác Trnitá se má začít stavět za rok

Po několika letech ožil projekt administrativního a bytového komplexu Palác Trnitá v Brně poblíž autobusového nádraží Zvonařka a obchodní galerie Vaňkovka. Investorská společnost Palác Trnitá Brno si zažádala o posouzení vlivu stavby na životní prostředí.

Původně se plánovalo, že komplex bude už letos stát. Nyní je v plánu začít stavět za rok a hotovo by mělo být v roce 2017, vyplývá ze studie na Informačním portálu EIA.

Komplex bude přilepený na současnou budovu městského úřadu Šlapanice na rohu ulic Opuštěná a Trnitá. Bude jej tvořit osm budov, z nichž dvě budou administrativní podél ulice, zbytek bude patřit bytům. Spodní patra mají patřit ochodům či restauracím. Zastavěná plocha bude 7600 metrů čtverečních. Objekt bude mít dvě podzemní podlaží, kde se bude parkovat, vejde se sem 530 aut, dalších 30 parkovacích míst bude na povrchu. Nadzemních podlaží bude sedm až devět a na nároží 12.

Plochy pro kanceláře i byty zaujmou zhruba stejnou rozlohu, a to okolo 16.000 metrů čtverečních, což znamená 170 bytů. Na rovné střeše bude růst tráva, která má sloužit lidem v objektu k rekreaci.

Palác Trnitá má být jedním z nových objektů budoucího Jižního centra, které má vzniknout díky přesunu vlakového nádraží a uvolnění obrovských ploch pro novou výstavbu. Poblíž něj má vést takzvaný Bulvár, tedy hlavní ulice nové čtvrti. Komplex vyroste na místě, kde dnes neexistuje žádná zástavba. 

Otázkou je, nakolik bude bydlení v této lokalitě pro lidi atraktivní, protože jde o místo, které je velmi zatíženo hustou automobilovou dopravou a leží u čtyřproudové silnice, která slouží jako výpadovka. Dle studie jsou zde na hranici imisní limity pro všechny sledované škodliviny v ovzduší, některé limity i překračují. Kvalitě ovzduší ve zdejší lokalitě nepřidá ani očekávaných 1700 aut, které do komplexu denně přijedou, nebo z něj odjedou.

Zdroj ČTK

Štítky Palác Trnitá, Brno, urbanismus, výstavba, kanceláře, Vaňkovka, Palác Trnitá Brno a.s., Šlapanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Palác Trnitá se má začít stavět za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.