Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské výstaviště ožije sportem

Nechat si změřit napětí ve svalech, vyzkoušet Tarzaní skok, lezeckou stěnu nebo se zúčastnit tanečního workshopu. Nejen tyto možnosti budou mít návštěvníci veletrhů Sport Life, Dance Life Expo a Caravaning Brno, které začínají na brněnském výstavišti již tento čtvrtek.

Na Sport Lifu se letos představí sto padesát vystavovatelů ze sedmi zemí. „Je to především zážitkový veletrh. Zájemci si řadu sportů budou moct sami vyzkoušet,“ řekla mluvčí výstavy Martina Kremlová. Upozornila například na velkou páteční sportovní párty. „Zapojí se do ní čtyři sta příznivců skákání na fitness trampolínách,“ upřesnila mluvčí.

Na své si přijdou i milovníci bojových sportů. „V sobotu se uskuteční Mezinárodní pohár České republiky v thajském boxu, kterého se zúčastní vice než dvě stovky závodníků z osmi zemí,“ sdělila Kremlová. Na výstavišti vyroste také osmimetrový bazén. „V něm návštěvníci zhlédnou třeba ukázky potápěčství,“ podotkla mluvčí.

K události se velkou expozicí připojí také Jihomoravský kraj. „Připravili jsme mnoho workshopů, badmintonové kurty nebo florbalové hřiště,“ vyzdvihla garantka výstavy z Jihomoravského kraje Kateřina Fantová. Celkem se na stánku kraje vystřídá přes pět set účinkujících. „Ve čtvrtek se představí například trojskokanka Šárka Kašparková se svým tanečním partnerem ze StarDance Janem Tománkem,“ uvedla Fantová.

Tradičně se na SportLifu představí také Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity. Zájemci si na jejím stánku mohou nechat změřit tepovou frekvenci, napětí ve svalech, sílu stisku ruky nebo vyzkoušet rychlost reflexů.

Veletrh Dance Life Expo sice začíná až v pátek, organizátoři však divákům slibují nabitý program na několika pódiích. „Tisíc čtyři sta účinkujících z patnácti zemí přestaví ve sto čtyřiceti tanečních show čtyřicet tanečních stylů,“ informoval organizátor veletrhu Michal Nejezchleb. Kromě toho si návštěvníci sami mohou pohybové kreace vyzkoušet na některé ze sto šedesáti tanečních lekcí.

Do workshopů se hodlá zapojit například Brňanka Lucie Hanousková. „Už loni jsem se účastnila lekce s tanečníkem Yemim A.D. Moc jsem si to užila, takže chci i letos nějaký workshop absolvovat,“ svěřila se Hanousková.

V sobotu se v pavilonu E uskuteční také pokus o zdolání českého rekordu v co největším počtu tanečníků jedné choreografie. „Loni se do akce zapojilo přes šest set příznivců pohybu,“ řekla Kremlová. Organizátoři věří, že si jednoduchou sestavu letos zatančí přes sedm set lidí. „Naučit se ji můžou z instruktážního videa, které najdou na facebookovém profilu Dance Life Expo,“ sdělila mluvčí.

Souběžně se sportovními veletrhy se koná také jedenáctý ročník výstavy Caravaning Brno. „V doprovodném programu naučíme návštěvníky například základní bezpečnostní pravidla karavaningu,“ podotkl Jan Bizik ze Sdružení dovozců obytných vozidel Oskar.

 

Vstupné na Sport Life, Dance Life Expo a Caravaning Brno

  Základní Zlevněné (děti, studenti, důchodci) Rodinné vstupné (2 dospělí, 2-4 děti) Rodinný pas
čtvrtek, pátek 80 Kč 80 Kč - -
sobota, neděle 160 Kč 130 Kč 250 Kč 200 Kč
Otevírací doba: čtvrtek-sobota: 9:00-18:00, neděle 9:00-16:00

 

Autoři

Štítky Sport Life, Dance Life Expo, Caravaning Brno, výstaviště, Brněnské výstaviště, veletrh, Světová výstava, výstava, Brno, sport, Česko, Jihomoravský kraj, Jan Tománek, Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity, StarDance …když hvězdy tančí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské výstaviště ožije sportem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.