Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské sídliště Kamechy se po letech snad dočká supermarketu

Obyvatelé stále se rozšiřujícího brněnského sídliště Kamechy mezi Bystrcí a Žebětínem se mají příští rok v listopadu dočkat otevření supermarketu a dalších menších obchodů. Rozrůstající se lokalita se 7000 obyvateli bude mít k dispozici Albert a další dvě budovy s menšími obchody. Dosud tam fungovaly pouze večerky. V obchodním centru má vzniknout i pobočka České pošty, řekl starosta Bystrce Vladimír Vetchý.

"Stáli jsme spíše o Kaufland, aby se Bystrci neříkalo Albertov, ale investor nikoho jiného nesehnal. Nicméně jsme rádi, že to dopadlo alespoň takto a na Albert navážou další obchody," uvedl Vetchý. Supermarket vyroste mezi Vejrostovou, Říčanskou a Teyschlovou ulicí, vedle něj vzniknou další dva objekty. Do nich chce investor umístit například kavárnu či cukrárnu, prodejny oblečení, obuvi či potřeb pro domácí mazlíčky. Česká pošta už přislíbila, že tam pobočku zřídí, ta v Kubíčkově ulici už přestává kapacitně stačit.

Záměr investora je zahájit stavbu příští rok v květnu a dokončit ji tak, aby se mohla prodejna v listopadu otevřít. "Svolali jsme i veřejné projednání a myslím, že se nám podařilo uspokojivě vyřešit i dopravní situaci," podotkl Vetchý. Obchody budou sloužit i blízkému Žebětínu, který se taktéž rozrůstá v posledním desetiletí o novou zástavbu a na jehož katastru chystaná stavba a část sídliště Kamechy leží. V nejbližších letech by se měla na Kamechy prodloužit tramvajová trať, v příštím roce město nechá vypracovat studii.

Bystrc se také několik let snaží přimět město, aby v rozpočtu vyhradilo peníze na stavbu školky, ovšem ani letos se to nepovedlo. "Budeme bojovat zase za rok, žádostí o místo ve školce je hodně. Alespoň částečně problém vyřeší chystaná soukromá školka pro 50 dětí u nového obytného souboru Panorama v blízkosti přehrady," řekl Vetchý.

Naopak se nadále odsouvá stavba Kauflandu u obchodního centra MAX. "Jasně jsme se vyjádřili, že zde už nové obchodní centrum nechceme. Už jednou to bylo v plánu zasedání Rady města Brna, ale ta nakonec bod z jednání stáhla a znovu zatím neprojednávala," doplnil Vetchý.

Zdroj ČTK

Štítky Kamechy, Bystrc, nákupní centrum, obchody, Brno, rozvoj, sídliště, obchod, Vladimír Vetchý, obchodní centrum, Česká pošta, Albert Česká republika, Žebětín, Kaufland, Albertov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské sídliště Kamechy se po letech snad dočká supermarketu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.