Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská zoo měla nejvyšší červnovou návštěvnost za 16 let

Brněnská zoo zaznamenala v červnu rekordní návštěvnost. Zavítalo do ní přes 41.000 lidí, což je nejlepší červnová návštěva za uplynulých 16 let. Hlavními lákadly jsou dvojčata ledního medvěda Kometa a Nanuk. Dnes to řekl ČTK ředitel zoo Martin Hovorka. Podle něj vše nasvědčuje tomu, že by se celková návštěvnost zoo mohla letos zvýšit.

Naposledy byly výsledky za červen tak úspěšné jako ty letošní v roce 2008. Tehdy do zoo zavítalo okolo 35.000 lidí, nejvíce jich mířilo za ledními medvíďaty Billem a Tomem.

Zahradu ročně navštíví čtvrt milionu turistů. V roce 2008 jich, a to zejména za medvíďaty, dorazilo rekordních 320.000. Šlo o nejvyšší návštěvnost od roku 1989. Nyní vše nasvědčuje tomu, že by letošní rok mohl být pro zahradu opět velmi úspěšný.

"Zatím se nám podařilo snížit propad návštěvnosti z března, kdy bylo zima. Teď máme ve srovnání s loňskem návštěvnost o 2000 osob vyšší. Rozhodující budou prázdniny," řekl ředitel.

Zoo chová 800 zvířat 200 živočišných druhů. Největší atrakcí jsou lední medvědi či výběh polárních vlků s indiánským srubem.

Zdroj ČTK

Štítky Zoo, Brno, medvíďata, lední medvěd, návštěvnost, rekord, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo měla nejvyšší červnovou návštěvnost za 16 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.