Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Aqualand Moravia dnes otevírá

Dnes se veřejnosti otevírá nejmodernější akvapark v České republice Aqualand Moravia. Leží asi půlhodiny cesty autem jižně od Brna blízko obce Pasohlávky u Novomlýnské nádrže. Areál za 1,3 miliardy korun byl z většiny zaplacen ze soukromých zdrojů, třemi sty miliony se na investici podílely fondy Evropské unie a Jihomoravský kraj.

Při novinářské prezentaci jsme si prohlédli celý areál, který působí prostorně, vzdušně a skutečně moderně. Co nás překvapilo byla impozantnost hlavní atrakce areálu - skluzavek Boomerango a Abyss. Když opustíte vnitřní prostory akvaparku, otevře se před vámi skutečně veliký zatravněný prostor pro slunění a za horizontem uvidíte velikou věž, ze které se vinou žlutozelené "housenky" jmenovaných atrakcí.

Po příjezdu na parkoviště pro 350 osobních vozů je to jen pár kroků k hlavnímu vstupu do areálu. Zde si můžete v obchůdku zakoupit to co jste zapomněli doma nebo ztratili na dovolené a ve vodním parku se bez toho neobejdete. Vstup se dělí na akvapark a saunový svět. Pokud máte zaplacené obě části, pak mezi nimi můžete procházet uvnitř areálu, pokud máte přístup jen do jedné z částí, pak si to namíříte právě tam kde chcete strávit příští hodiny relaxu a zábavy.

Saunový svět Forum Romanum

Saunový svět se rozkládá na ploše 2500 m2 a návštěvníci mohou relaxovat celkem v 9 typech saun nebo využít až 14 parních, vodních a masážních procedur. Součástí areálu je rovněž kryokomora, ve které jsou zdraví prospěšné reakce organismu vyvolány extrémně nízkou teplotou. Je určena k provádění léčebných postupů formou systémové kryoterapie při teplotách -110 až -140 stupňů Celsia; její provozní teplota je -100 až -160 stupňů Celsia.To jak bude saunový svět zvládat nápor návštěvníků si budeme muset počkat na první zátěžový test - ten přijde s nadcházejícím víkendem. Celý areál by měl zvládnout až 8000 hostů za den, ale raději bychom tam v ten den nebyli :) Na venkovní terase, která přísluší saunovému světu (Forum Romanum) se nacházejí lehátka pro odpočinek a bazén s termální vodou o teplotě 46 stupňů Celsia.

Akvapark s 12 skluzavkami a tobogány

Akvapark, který bude hlavním cílem rodin s dětmi se skládá ze tří hlavních částí - Neptunaria, Imperia a Adrenalia. Neptunarium je část s velkým vnitřním bazénem s můstky, divokou řekou nebo sprchami, vnější část zahrnuje velký bazén s množstvím lehátek pro odpočinek. Imperium je vnější část určená hlavně pro mladší návštěvníky - nachází se zde umělý příboj, vodní sprchy a stříkačky, lávky, malé skluzavky nebo leknínové chodníčky. Adrenalium jsou skluzavky - začátek a konec je vždy uvnitř Aqualandu, střední část pak vede po obvodu budovy. Některé části jsou průhledné a z venkovních prostor je tak možné pozorovat uživatele tobogánů.

Zhruba polovinu 6hektarového areálu zabírají travnaté plochy pro slunění a relax. Součástí areálu je beach volejbalové hřiště, velká dřevěná terasa pro opalování nebo vnější převlíkárny a toalety. V areálu je velká restaurace, bar a venku i několik stánků s chladnými nápoji a jiným občerstvením.

Co nás překvapilo trochu nemile byla absence signálnu (konkrétně operátora T-Mobile) v některých vnitřních částech areálu. Jinak Aqualandia nabízí wi-fi připojení zdarma. Také máme trochu obavy, jak bude vypadat dopravní situace na křižovatce u akvaparku - když bude silný den, budou se určitě tvořit kolony u výjezdu z parkoviště areálu na hlavní silnici Mikulov - Brno.

Slibovaná autobusová linka z Brna zatím není v provozu a její budoucnost stále ještě není jasná. Určitě vás budeme informovat hned jak budou informace o spoji do Aqualandu Moravia k dispozici.

Otevírací doba Aqualandu Moravia je od 9.00 do 21.00 hodin, Forum Romanum Wellness od 10.00 do 21.00 hodin. Otevřeno je 365 dní v roce.

Aqualand Moravia se otevírá

Čtvrtek, 1. srpna 2013, 10:13

Pohled z jihozápadu z opalovací terasy
Panorama vnitřního Neptunária

Štítky Aqualand, vodní park, Pasohlávky, Aqualand Moravia, aquapark, Brno, skluzavka, Evropská unie, Česko, Jihomoravský kraj, Vodní dílo Nové Mlýny, stupeň Celsia, bazén, Forum Romanum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aqualand Moravia dnes otevírá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.