Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Apríl: polední ohňostroj, klauni i ptáci v zoo

Den klaunů oslaví Divadlo Bolka Polívky ve středu 1. dubna. Na apríla je všechno možné, a tak se mohou lidé těšit třeba na světovou premiéru nevídaného ohňostroje.

Ohňostroj vypukne v 11 hodin (v pravé brněnské poledne) na Jakubském náměstí. Aprílový happening potrvá až do večera. V 17.30 hodin bude ve foyer Divadla Bolka Polívky zahájena výstava obrazů a kreseb Borise Jirků „Absolutní klaun". Vernisáž zahájí osobně Bolek Polívka a hudební host Hoochie Coochie Band z delty brněnské Mississippi (Svratky).

Oslava Dne klaunů vyvrcholí večerním Re-kabaretem (regenerační, reintegrační a recyklační občasník) v Divadle Bolka Polívky, v rámci kterého vystoupí řada známých i neznámých klaunů, performerů a improvizátorů, kteří se utkají o přízeň diváků v komponovaném večeru prokládaném hudebními výstupy.

V Re-kabaretu účinkují Jiří Pecha, Martin Zbrožek, Jiří Ressler, Hoochie Coochie Band, Filip Teller, Mirek Sýkora, Jarka Hatiarová, Palo Seriš, Florant Golfier, Michal Chovanec, Lukáš Karásek, Michal Isteník a další.

Zoologická zahrada zase na apríla pořádá na Mniší hoře Ptačí den pro  školy. Od 9 do 15 hodin zde budou soutěžit čtyřčlenná družstva druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií s doprovodem.

A k tomu návštěvníci s ptačím příjmením mají 1. dubna do zoo vstup zdarma. A bude na ně čekat i jedna ptačí premiéra. Brněnské zoologické zahradě se podařilo jako první v České republice rozmnožit turaka šedého.

 

Štítky ohňostroj, Bolek Polívka, Divadlo Bolka Polívky, Boris Kastner-Jirka, ptáci, Jiří Pecha, Martin Zbrožek, Mississippi, Michal Isteník, divadlo, Svratka, Jakubské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Apríl: polední ohňostroj, klauni i ptáci v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.