Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno hledá nového vedoucího magistrátního odboru dopravy

Brno hledá nového vedoucího magistrátního odboru dopravy. Do Vánoc chce vybrat nejvhodnějšího kandidáta. K 1. říjnu po dohodě odešel z funkce dlouholetý vedoucí odboru dopravy Vladimír Bielko.

Vyhlášení výběrového řízení v úterý schválili radní. Do 6. listopadu bude oznámení na webu magistrátu. „Jakmile ukončíme příjem přihlášek, zhruba do měsíce by komise měla vybrat nejvhodnějšího uchazeče, kterého doporučí radě. Rádi bychom to měli hotové do Vánoc," uvedl primátorův náměstek zodpovědný za dopravu Matěj Hollan (Žít Brno).

Bielko odešel po deseti letech ve funkci. Hollan i Bielko tehdy řekli, že to bylo dohodnou, nic bližšího k tomu neuvedli. Hollan řekl, že nešlo o odvolání a také uvedl, že to nemá nic společného se současnou dopravní situací, jak dříve uváděla některá média. V Brně je totiž od půli září přetížená doprava kvůli rekonstrukci některých silnic. Proto město odložilo zahájení dalších prací, aby situaci ještě více nekomplikovalo.

Žít Brno i se Zelenými ještě před volbami, po kterých zasedli v radě, kritizovali Bielka za to, že podle nich zpomaluje zavádění opatření pro cyklisty nebo alternativní dopravu.
 

Foto ilustrační foto, PČR | Zdroj ČTK

Štítky Brno, doprava, Vánoce, Matěj Hollan, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hledá nového vedoucího magistrátního odboru dopravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.