Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nehty slouží jako vizitka, říká majitel nového salónu pod hodinami na České

PR článek

Uprostřed léta vznikl v centru města, hned vedle ústředního brněnského setkávacího místa na České "pod hodinami", místo bývalé pobočky banky moderní nehtový salón. Jak jsme zjistili záhy, Nbeauty Nail Studio nabízí krásný, čistý a prostorný interiér a velmi příjemný personál. Po měsíci a půl od otevření jsme se na místo vrátili a využili možnost popovídat si s majitelem salónu, mladým sympaťákem Tonym.

A neptali jsme se jen na to, jak se jim po prvních šesti týdnech na České daří. Zajímaly nás různé skutečnosti i zvláštnosti ze světa péče o nehty. Nebo také proč se tento obor u nás stal tak oblíbeným předmětem podnikání u vietnamské komunity.


Jaké jsou nejčastější problémy, které člověka potkají, pokud se nestará o nehty?

Nejčastěji to jsou záděry. S nimi se setkáváme hlavně, když je zima..

Jak spolu souvisí záděry a počasí?

Máme hodně zákazníků, kteří mají záděry jen v zimě. Když se ochladí a člověk si nemaže ruce krémem, kůže kolem lůžka může začít praskat a vytvoří se záděra.

A nejčastější prohřešky?

Samozřejmě kousání nehtů. Lidé si ještě pořád koušou nehty, spousta lidí. I ženy. Měli jsme i paní, která si kouše i gelové nehty. To už není vůbec dobré, přeci jen - umělé nehty nejsou z přírodních materiálů, je to chemie a v tomhle případě může i škodit.

My se to snažíme lidi odnaučovat. Aby si nekousali ani své, ani umělé. U těch přírodních jsou problémem bakterie, které jsou usazeny za nehty, u umělých zase chemické složení.

Jaké zaměstnání zastávají nejčastěji vaši zákazníci?  

Spousta lidí z kanceláří, z různých společností či bank. Nově také studentky. Dost k nám chodí také servírky z restaurací. Gelové nehty jim zapevní ten původní nehet, a navíc vypadají dobře.

Pro spoustu z nás - třeba vás nebo mě - ten vzhled nehtu moc neznamená. Stačí, že jsou zdravé a nejsou otlučené nebo okousané.

Pro mnoho lidí je sou však nehty jejich vizitkou. Když třeba dělá servírka v restauraci a dává někomu jídlo na stůl, lidé si nehtů velmi rychle všimnou. A nechcete, aby měl člověk, který vám dává jídlo, nehty špinavé. Nedělá to dobrý dojem.

Pak tu jsou lidé, kteří chodí často na jednání. Při podávání rukou si toho také všimnete. A přitom nemusí jít jen o dlouhé, lakované nehty.. Zrovna nedávno jsem se vstával a otevíral dřív, protože jsem ráno paní před jednáním dělal nehty. Od nás na schůzku odcházela se sebevědomím. Ať už ta schůzka dopadla jakkoliv, vnitřně ji to pomohlo.

Máme tu tedy tři druhy lidí. Ti, kteří vzhled nehtu nijak neřeší. Hlavně, že nebolí a jsou tak nějak zdravé. Pro druhý typ lidí je nehet vizitka. A třetí skupina lidí ho má vyloženě jako ozdobu. Navštěvuje nás i hodně cizinek, které jsem přijely za prací či studiem. Je to dost rozmanité.

Jak náročné je pro ženu, která nikdy neměla umělé nehty, zvyknout si na ně? Jak razantní je to změna?

Každá žena si na nehty zvykne. Záleží jen na tom, jak dlouho to potrvá. Samozřejmě je to nejen na povaze ženy, ale i zaměstnání, které dělá.  Umělé nehty nejsou vhodné pro všechna zaměstnání.

První dny ženám nové nehty prý většinou zavazejí. Po čase si ale zvyknou, naopak se prý strašně těžko odvyká. (smích)

Pokud žena nechce dlouhé umělé nehty, dokážete udělat i krátké?

Délku si zvolí sama zákaznice. To je úplně celé na ni, dokážeme udělat velmi dlouhé, stejně jako úplně krátké.

V čem si myslíte, že jsou největší kvality vašeho salónu?

Prvně, jde nám především o spokojenost našich zákazníků. Chceme, aby byli spokojeni a znovu se vrátili. Za druhé je to určitě krásné a čisté prostředí. Hodně dbáme, aby bylo čisté, bez prachu a bez zápachu.

Dále máme stovky druhů barev, laků. Ta paleta výběru je obrovská. Umíme navíc i improvizovat. Za měsíc a půl se nestalo, že bychom někomu řekli: "Bohužel, to nedáme." Zákazník může přijít i s předem navrhnutým designem. Ať už přijde s jakýmkoli, garantujeme mu, že na zhruba 90 procent budou jeho nehty vypadat, jako na přinesené fotce.

A samozřejmě kvalita práce i materiálu. Všichni jsme na to vyškoleni, já mám několikaletou praxi a zkušenosti z jiných studií. Mám své ověřené značky a dodavatele. Zákazníkům navíc poskytujeme záruční servis. Pokud se vám s nehty něco stane, zdarma je opravíme.

A nebojte se, umíme česky. (smích)

Nabízíte pouze umělé nehty?

Samozřejmě tu nenabízíme pouze umělé nehty. Setkáváme se hodně se zákaznicemi, které nechtějí umělé nehty, ani akrylové či gelové na své nehty. Nabízíme CND Shellac, která je velice šetrná forma laku. Je velice vhodný na svoje přírodní nehty. Vydrží 14 dní a více, nepoškozuje přírodní nehty, nevyžaduje broušení, což je velmi dobré, tím pádem se vám nezničí nehty, zpevňuje nehty a vypadá přirozeně. Když pak zákaznice chce sundat shellac, nemusí se na to používat bruska. Máme na to speciálni odlakovač.

      

Jak se služby u vás pohybují cenově?

Nehty u nás začínají na tří stovkách. Pro studenty dokonce od dvou stovek.

Promiňte, nemůžu si tuto otázku odpustit.. Čím to je, že si tento obor tolik oblíbili Vietnamci?

Asi jsme zruční. (úsměv) Navíc většina Vietnamců nemá místní vysoké vzdělání. Každý národ má na něco talent. Třeba Češi jsou ve světě známí jako špičky v oboru chemie. Arabové mají třeba talent na směňování peněz. My jsme zase zruční a pečliví. Snažíme se, jsme velmi pracovití.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky nehty, povolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehty slouží jako vizitka, říká majitel nového salónu pod hodinami na České  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.