Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci zachránili život koťátku, které se topilo v řece

Čas od času se strážníkům při jejich práci naskytne možnost udělat dobrý skutek i pro zatoulaná či ohrožená zvířata. O tom by mohlo mňouknout i malé kotě, které se topilo ve Svratce v Brně na Poříčí. Malé zvířátko se ze všech sil snažilo vyhrabat na břeh a už začínalo být vyčerpané. Díky pozornosti kolemjdoucí ženy a rychlému zásahu strážníků se tak může dál veselit ze života.

Úpěnlivé mňoukání uslyšela před polednem u cyklostezky v ulici Poříčí procházející žena. Když se rozhlédla kolem, uviděla ve vodě u protějšího břehu rezavé kotě, které se ze všech sil snažilo po příkrém břehu dostat ven. Když žena viděla, že všechny pokusy koťátka končí pádem do vody a že proud řeky kotě vysiluje a unáší je dál a dál, ozvala se na linku 156.

„Nejbližší hlídka vyhodnotila situaci a přivolala kolegy se speciálním vybavením," popsal mluvčí strážníků Pavel Šoba. Strážníci se nejprve ke kotěti spustili po laně. Plaché kotě se však lidí bálo, strážníci tak sáhli do služebního auta po teleskopickém žebříku. „Roztáhli ho do maximální délky a kotě už vědělo, jak po něm nahoru. Díky strážníkům tak svůj boj o holý život nakonec vyhrálo," uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Svratka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život koťátku, které se topilo v řece  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.