Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno postaví novou mateřskou školku, zaplatí ji evropská dotace

Brno za 45 milionů vybuduje mateřskou školu v ulici Sýpka v městské části Brno-sever, vzniknou tam tři třídy se 75 místy. Nová školka nahradí starou, která byla v roce 2011 kvůli havarijnímu stavu statiky uzavřena. Většinu nákladů pokryje dotace z Evropské unie a práce by měly být hotové příští rok. Město tak pokračuje ve zvyšování kapacit školek.

„Ukázalo se, že by nebylo efektivní opravovat původní budovu. Proto se její skelet zbourá a postaví se novostavba se třemi třídami. Koncem listopadu chceme vybrat zhotovitele a od září příštího roku mít novou kapacitu," uvedl Hladík.

Radní nyní schválili zadání výběrového řízení na firmu, která práce provede. Práce mají zahrnovat zbourání starého objektu a vybudování nového, včetně nové kanalizace a přívodu vody. „Původní se totiž nedá použít. Navíc je to ve svahu a přívod vody je docela dlouhý. Proto jsou náklady takové," řekl Hladík.

Školka bude dvoupodlažní, v budově bude spolu s třídami i kancelářské a sociální zázemí a kuchyně. „Zrevitalizujeme i zahradu. Ve výběrovém řízení budeme brát ohled nejen na nabídnutou cenu, ale i na rychlost, se kterou bude zhotovitel schopen stavbu dokončit," doplnil primátorův náměstek Richard Mrázek.

Brno spravuje zhruba 140 mateřských škol, které navštěvuje na 11.500 dětí. Město v posledních letech kapacity ve školkách navyšuje. Místo by měly najít krom starších dětí i děti tříleté, jejichž rodiče měli v minulosti problémy s nalezením místa

Zdroj ČTK

Štítky Brno, mateřská škola, Evropská unie, Brno-sever, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postaví novou mateřskou školku, zaplatí ji evropská dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.