Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Schváleno! Brno postaví za téměř šest set milionů dvě stě bytů pro rodiny i seniory

Brno vybuduje za 580 milionů korun v lokalitě Kamenný vrch šest až osm bytových domů s 200 byty. Sloužit budou mladým rodinám, seniorům i sociální oblasti. Stavět by se mělo v letech 2019 až 2023. Náklady výstavby pokryje fond bytové výstavby.

Brněnští radní v úterý schválili záměr výstavby až osmi domů včetně technické a dopravní infrastruktury. „Zhruba polovina z celkového počtu bytů bude pro mladé rodiny. Předpokládáme, že budou převážně o velikosti 40 až 75 metrů čtverečních a v dispozicích 2+kk, 3+kk, 2+1 a 3+1," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Zhruba 40 procent bytů připadne seniorům. Většina z bytů bude jako garsonka o velikosti 30 až 50 metrů čtverečních a zbytek 2+kk o velikosti do 50 metrů. Zbylých 10 procent bytů bude podle Hladíka sloužit sociálním účelům. Město počítá s tím, že to budou byty 1+kk, 1+1, 2+kk, 2+1 a 3+1.

Letos město nechá zpracovat objemovou zastavovací studii. V následujících dvou letech vybere projektanta, nechá zpracovat dokumentaci pro územní řízení, stavební povolení a pro provedení stavby. Naplánovaná je na roky 2019 až 2023.

Při výstavbě se budou používat moderní enviromentální přístupy jak v otázce hospodaření s dešťovou vodou, tak ohledně energetické náročnosti budov. „Připravujeme využití šedé vody. Budeme jímat veškerou dešťovou vodu, čistit ji a využívat pro zavlažování okolní zeleně nebo pro splašky na toaletách v konkrétních bytech v postavených domech," doplnil Hladík. Podle něj kvůli tomu vznikne nová dešťová kanalizace a retenční nádrž.

Brno spravuje bezmála 30.000 bytů. Většinu z nich mají na starosti městské části, kterých je v Brně 29.

Foto ilustrační foto | Zdroj ČTK

Štítky Brno, rodina, stavba, Petr Hladík, Kamenný vrch, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schváleno! Brno postaví za téměř šest set milionů dvě stě bytů pro rodiny i seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.