Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brno už zná místa v centru, kde bude veřejná wifi zdarma

Radní městské části Brno-střed schválili další dvě lokality pro veřejnou wifi v centru Brna. Se stávajícími třemi tak bude v brněnském centru možno bezplatně se připojit na pěti nejfrekventovanějších místech. Brněnské centrum bude první, kde budou nové hotspoty v rámci magistrátního projektu zřízeny, další městské části budou následovat.

Nově se lidé připojí na Nádražní ulici před hlavním nádražím a "na čáře", tedy u zastávky Česká na Joštově ulici.„O rozšíření stávajících lokalit usilujeme už dva roky, jsme rádi, že Rada města Brna konečně minulý týden schválila potřebné podklady, aby TSB mohlo vysoutěžit hardware i dodavatele dat. Zde jsme se snažili magistrátu pomoct, předběžně jsme vyjednali s jedním z providerů, že data v potřebném objemu dodá zdarma, avšak dodávka těchto služeb ještě bude muset projít veřejnou zakázkou,“ prohlásil radní Svatopluk Bartík.

Nabídka providera garantuje připojení pro občany zdarma za podmínky využití maximálně 200 MB na jednoho uživatele a jeden den, a má být garantována přenosová rychlost 2/2 MB pro každého připojeného.

Celkem tak bude v centru Brna možné brzy využít wifi připojení zdarma na pěti místech. Kromě dvou nových lokalit je wifi zdarma už dostupná také na náměstí Svobody, Zelném trhu a zadní části Jakubského náměstí. 

Foto pixabay.com | Zdroj Brno-střed

Štítky Brno, Brno-střed, Svatopluk Bartík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno už zná místa v centru, kde bude veřejná wifi zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.