Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Deutsche Telekom otevírá v Brně nové centrum. V budoucnu nabídne stovky pracovních míst

Společnost Deutsche Telekom Services Europe oficiálně otevírá novou pobočku v brněnském Spielberk Office Center. Do Brna přinese několik stovek pracovních míst pro odborníky na sdílené služby. Nové centrum Deutsche Telekom Services Europe, které v letošním roce ocenila organizace CzechInvest titulem Investor roku v oboru IT a sdílených služeb, v letošním roce zaměstná až 50 lidí a v následujících letech další stovky.

Deutsche Telekom Services Europe přinese několik set pracovních míst pro odborníky v oboru sdílených služeb. Podle výkonného ředitele Guillauma Maisondieu se společnost Deutsche Telekom Services Europe pro Českou republiku rozhodla pro její polohu v centru Evropy a také schopnosti a profesionalitu zdejších obyvatel. „V Brně jsme nedaleko ostatních dceřiných společností i Německa, to přispěje užší spolupráci. Česká republika nás zaujala i ekonomickou a politickou stabilitou a samozřejmě dobře vyškolenou a kvalifikovanou pracovní silou," prohlásil Maisondieu. 

„Nechtěli jsme naše centra rozšiřovat mimo Evropu, například do Asie, chceme zůstat v Evropě. Věříme v Brno a věříme v dovednosti místních lidí. Proto zde vzniknou týmy, které budou z Brna plánovat strategii rozvoje firmy po celém světě," dodal výkonný ředitel.

Brno si společnost DTSEvybrala i přes zdejší nízkou nezaměstnanost. „Obecně platí, že trh práce v hlavních městech je přehřátý. Praha není výjimkou. Na druhou stranu Brno může nabídnout nejen vysoce kvalifikované odborníky, ale také kvalitní absolventy mnoha univerzit. A v neposlední řadě se nám v Brně líbilo," vysvětlil vedoucí strategického a obchodního rozvoje Sergei Holmeckis.

Centrum bude sloužit zákazníkům z více než dvanácti zemí: Německa, Maďarska, České republiky, Slovenska, Chorvatska, Polska, Řecka atd. Mezi 10 stávajícími centry DTSE s více než 3000 zaměstnanci po celé Evropě se brněnské centrum zaměří i na špičkové služby z oblasti účetnictví a procurementu. DTSE nabídne většinu pracovních míst místním profesionálům a chce do budoucna spolupracovat i s místními univerzitami.

Letos až 50 nových pracovníků

V této fázi hledá DTSE Brno zaměstnance na pozice specializovaných účetních a procesních specialistů. Do konce roku chce brněnská kancelář vyrůst až na 50 osob. „Chceme přilákat vysoce kvalifikované pracovníky k vybudování centra excelence. Hledáme zkušené seniory a odborníky s 1 až 3 roky zkušeností i absolventy, jak pro účetní, tak nákupní služby," říká personální ředitel DTSE Brno Pavel Jireček.

Pokud jde o jazykové dovednosti, budou kandidáti potřebovat angličtinu, protože to je hlavní jednací jazyk společnosti, a ještě jeden jazyk, podle toho, jakou firmu bude mít pracovník na starost. V případě Brna by to mohla být němčina, čeština, slovenština, polština, maďarština, řečtina, chorvatština i další evropské jazyky.

Na druhou stranu nabízí DTSE v Brně slibnou kariérní příležitost. A to nejen v Brně, ale také v rámci celé Deutsche Telekom, mladistvou firemní kulturu, flexibilní pracovní dobu, aktivní využití jazykových znalostí v mezinárodním prostředí a také práci ve virtuálním prostředí. Spousta komunikace totiž probíhá přes videokonference nebo telefonicky. Některé výhody pak zaujmou hlavně mladou generaci, jako například podpora dobrovolnické práce, sick-days, relaxační místnost i flexibilní systém benefitů.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Deutsche Telekom, pracovní místo, Evropa, CzechInvest, Spielberk Business Park, spol. s r.o., Česko, Německo, Asie, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deutsche Telekom otevírá v Brně nové centrum. V budoucnu nabídne stovky pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.