Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Masarykova univerzita otevírá na Moraváku první vegetariánskou a veganskou menzu

Nejen buchtičky s krémem nebo zeleninové rizoto čekají od pondělí 11. září v Akademické menze na Moravském náměstí pro studenty a akademiky, kteří dávají přednost bezmasému jídlu. Vegetariáni, ale i vegani či vitariáni budou mít pestřejší nabídku jídel díky novému Veggie baru, který v menze přes prázdniny vyrostl.

Správa kolejí a menz MU tak reaguje jednak na moderní trendy ve stravování, tak také na dlouhodobou poptávku strávníků. „Zrenovovali jsme prostory v patře, které v minulosti sloužily jako výdejna pro zaměstnance. Bude to také první samoobslužné stravovna ve vysokoškolských menzách, které spravujeme,“ uvedl manažer provozu stravovacích služeb Roman Tancoš.

Menza chtěla vyjít vstříc lidem, kteří dávají přednost bezmasé stravě, nabízet bude ale i jídla nízkokalorická. Denně se budou připravovat dvě polévky a po dvou jídlech pro vegetariány, pro vegany a také dvě raw speciality.

„Ve Veggie baru budeme nabízet jen tyto typy jídel. Mohou se ale objevit i v nabídce studentské výdejny v přízemí,“ vysvětlil Tancoš. Doplnil, že ceny budou podobné jako u ostatních jídel.

Aby kuchaři přípravu těchto jídel zvládli, absolvovali v červnu dvě víkendová školení ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Zúčastnili se ho klíčoví zaměstnanci všech čtyř hlavních menz, od šéfkuchařů a kuchařů, přes vedoucí provozu až po referentky zajišťujících nákup surovin. Celkem se proškolilo 19 lidí,“ přiblížil přípravu personálu Tancoš.

Tisková zpráva | Foto Archiv SKS MU

Štítky jídlo, Masarykova univerzita, Moravské náměstí, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita otevírá na Moraváku první vegetariánskou a veganskou menzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.