Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihomoravští hasiči se o letošních prázdninách pořádně zapotili

Podle statistik byly letošní letní prázdniny z pohledu aktivity hasičů výrazně nadprůměrné. Všechny tři hlavní typy událostí, tedy likvidace požárů, dopravní nehody a tachnické zásahy, překročily průměr posledních čtyř prázdnin.

„Během letošních prázdnin jsme vyjeli k 376 požárům," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Uvedené číslo je sice jen o málo vyšší, než je průměr posledních čtyř prázdnin, který činil 373 požárů. Škody jsou však oproti loňskému létu vyšší. Letos se odhadují na 49,1 mil. korun (minulý rok 31,8 mil.). „Podařilo se nám uchránit majetek v hodnotě cca 162,6 mil. korun, vloni 45,4 milionů. Při požárech se zranilo 14 lidí a jeden člověk zemřel," doplnil Mikoška.

U dopravních nehod evidují hasiči nárůst. Poslední čtyři letní prázdniny zasahovali průměrně u 340 těchto událostí. Letos to bylo 479.

Výrazný nárůst je patrný také u technických zásahů, kde se projevily rozmary počasí a nespočet výjezdů k popadaným stromům. Celkový součet technických zásahů během prázdnin je 1624. Čtyřletý průměr přitom činí 1183.

„V celkových číslech letos převyšujeme průměr o více než 700 zásahů. Vyjeli jsme během prázdnin k 2833 událostem , přičemž čtyřletý průměr je 2109. Letos jsme zachránili také mnohem více osob. Celkem počítáme 585 zachráněných, oproti 393 z minulých let," uzavřel mluvčí.

Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky požár, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči se o letošních prázdninách pořádně zapotili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.