Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci zachránili život ženě. Ležela uvězněna v bytě, kde unikal plyn

Ještě pár desítek minut či hodin a tragédie mohla být na světě. Díky starosti příbuzné a včasnému zásahu strážníků se naštěstí nikomu nic nestalo.

Starost o tetu, která nezvedala telefon a nereagovala ani na klepání na dveře, přiměla ve čtvrtek večer šestašedesátiletou ženu k využití tísňové linky městské policie. Zároveň upozornila, že za vším mohou být zdravotní problémy, které její příbuznou z Bystrce dlouhodobě sužují.

Ani když na uvedenou adresu dorazila hlídka městské policie a tloukla na dveře, z druhé strany nebyl slyšet žádný hlas. Ačkoli byt byl zamčený, strážníkům se podařilo vstoupit dovnitř bez poškození dvěří. Dramatická zápletka přišla hned po otevření dveří, strážníci totiž ucítili ve vzduchu plyn.

Záhy přitom zjistili, že ten unikal z trouby, kde leželo i upečené maso. A tak zatímco jeden ze strážníků odvětral byt, jeho kolega spěchal k devětaosmdesátileté seniorce, kterou našel ležet v zadním pokoji. Naštěstí byla ještě při vědomí a postěžovala si, že jí silně bolí páteř a žebra. Kromě toho byla citelně zesláblá, a tak strážníci přivolali záchranku a do jejího příjezdu se ženou mluvili a kontrolovali seniorčiny základní životní funkce. „Zdravotníci ženu ošetřili a převezli ji do bohunické nemocnice," doplnil mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Zdroj MP Brno

Štítky Bystrc, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život ženě. Ležela uvězněna v bytě, kde unikal plyn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.