Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příprava stavby nového fotbalového stadionu Za Lužánkami se posunula do další fáze

Příprava stavby nového brněnského fotbalového stadionu za Lužánkami se posunula k fázi posuzování vlivů na životní prostředí. Z dokumentu na portálu EIA vyplývá, že se počítá se zahájením stavby už v příštím roce a s dokončením stavby v roce 2020. Nový stadion ve tvaru elipsy obložený červenými cihlami a s kompletně zastřešenými tribunami má pojmout 30.000 sedících diváků.

Příprava stavby stadionu byla jednou z priorit současné brněnské koalice, starý stadion postavený po druhé světové válce opustila fotbalová Zbrojovka v roce 2001. Před dvěma lety se zde hrál rozlučkový zápas Petra Švancary a konají se zde různé sportovní akce, avšak tribuny jsou nepoužitelné. Ruina stadionu půjde kompletně k zemi.

Nový stadion má mít jedno podzemní a osm nadzemních podlaží, vysoký bude 30 metrů. Pod tribunami bude téměř 500 parkovacích míst. Další stovky parkovacích míst mají vzniknout u plaveckého stadionu. Pro zjednodušení
dopravy se také plánuje rozšíření Sportovní ulice na čtyři pruhy.

 

Kromě nutného zázemí pro fotbal bude součástí stadionu i komerční zázemí nezávislé na fotbalovém kalendáři. V provozu má být restaurace, ubytování, prodejna sportovní potřeb, prodejna potravin či fitness centrum. Existují také plány na stavbu hokejového stadionu v sousedství, zatím bez konkrétních časových perspektiv.

Prakticky od začátku milénia hrají fotbalisté Zbrojovky na stadionu v Králově Poli, kde divácký průměr nedosahuje ani 5000 lidí na utkání. Stavba nového stadionu má stát zhruba dvě miliardy korun.


 

Foto Vizualizace Hrůša & Spol. Ateliér Brno s.r.o. | Zdroj ČTK

Štítky Fotbalový stadion Za Lužánkami, fotbalový stadion, Lužánky, fotbal, FC Zbrojovka Brno, druhá světová válka, Petr Švancara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Em Kresová

jen ještě maličkost. Pan Abrhám s jeho Automotodromem je proi nim žabař a měl by se červenat

Čtvrtek, 16. listopadu 2017, 16:43Odpovědět

Em Kresová

Taky jsme chodívali na brigády a akce ZET, ale pak jsme měli vstup volný Což asi v plánu není. Tak jsem zvědavá - jak se zachová městské vedení, a jak hloupí jsou fanoušci pana Švancra spol.

Čtvrtek, 16. listopadu 2017, 16:39Odpovědět

Em Kresová

Pan Procházka , kdo ví jak za pomoci oDSáků záskal stadion, který nechal pár let devastovat. Potom si vyhlédl 7 renovovaných somů ve středu města jako výměnu za pozemek s ruinou. A za pomoci novéhoi vedení kraje tlačí na město aby mu tu "ne/výhodnou/" a dle jeho mínění dobročinnou akci schválilo,. Pak nastoupí pan Švancara , který jak se chlubí -zblbne sv= fanoušky,aby mu zadax odpracovali demolici as odklizení zbytku stadionu. Jediné co neříká - jak chce tu maxi investici na výstavbu financovat. Dotace nabudou, ejůnie začíná šetřit a fest - tak že to bude platit z peněz na prodloužení šaliny ke kampusu, které se kvúli jejich akcičce odloží, Odloží se plánovaná výstavba domů pro seniory. A kdo ví co ještě.

Čtvrtek, 16. listopadu 2017, 16:36Odpovědět

Em Kresová

Tak Vám nevím, došl mi jakési Krajské listy - ve kterých svatý Švancara horuje a agituje pro odklizení a výstavbu nového stadionu za Lužáínkami. A samozřejmě jak jinak - s čísito společností, Pan Švancara ve spojeníms panem Procházkou mají úžasný projekt. Stačí se malinkov zamyslet a by člověku došlo, jak se chtějí napakovat a udělat z brňáků troly.

Čtvrtek, 16. listopadu 2017, 16:26Odpovědět

a b

architektonická soutěž jako že nebude??!!

Neděle, 20. srpna 2017, 10:01Odpovědět

Příprava stavby nového fotbalového stadionu Za Lužánkami se posunula do další fáze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.