Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nástupiště před hlavním nádražím mají novou dlažbu. Dopravní podnik nad nimi zároveň zvýší dohled

Od začátku letních prázdnin stihli dělníci předláždit tři nástupiště před hlavním nádražím. Pracovníci Dopravního podniku teď budou intenzivněji dohlížet na to, zda na nich cestující udržují pořádek.

Práce na předláždění nástupišť u hlavního nádraží jsou hotové, zbývá už jen instalace nového zábradlí. Šestitýdenní opravy vyšly na téměř 5 milionů korun. Jejich cílem bylo zlepšit prostředí důležitého přepravního uzlu, přes který denně projedou tisíce cestujících. Vedení DPMB se také rozhodlo, že na zastávce Hlavní nádraží zvýší dohled nad udržováním pořádku.

„Nově zde bude mít v ranní a odpolední směně nepřetržitý dohled naše pořádková služba. V případě potřeby se budou obracet na městskou či státní policii, “ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek. Pořádková služba bude dohlížet na to, aby se na zastávkách nescházeli bezdomovci a cestující neodhazovali odpadky. Na místě budou přítomni od 6:00 – 22:00 hodin.

Nově se také budou pravidelně konat akce zaměřené na dodržovaní Smluvních přepravních podmínek IDS JMK. Budou se jich účastnit preventisté a revizoři DPMB. „Tyto akce budou zaměřeny především na zamezení přístupu do vozidel MHD osobám bez platného jízdního dokladu a osobám nedodržujícím přepravní řád, tedy cestujícím, kteří do vozů vstupují ve špinavém či zapáchajícím oděvu nebo ve vozech konzumují potraviny,“ popsal vedoucí tarifního odboru Vít Prýgl.

Podobná preventivní akce se naposledy konala na začátku června, kdy pracovníci DPMB během dvou dnů zkontrolovali 423 vozů a vykázali 758 cestujících, kteří porušili přepravní řád.

 

Tisková zpráva | Foto MMB

Štítky Dopravní podnik města Brna, hlavní nádraží, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nástupiště před hlavním nádražím mají  novou dlažbu. Dopravní podnik nad nimi zároveň zvýší dohled  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.