Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Některá přírodní koupaliště jižní Moravy mají horší vodu, koupat se v nich ale dá

Některá přírodní koupaliště v Jihomoravském kraji mají mírně zhoršenou kvalitu vody, přesto se v nich dá koupat stejně jako u zbylých koupališť. Vyplývá to z výsledků měření jihomoravské krajské hygienické stanice, která sleduje zhruba dvacítku nejnavštěvovanějších míst. Voda s mírně zhoršenou kvalitou může být podle hygieniků například kalná nebo páchnout rybinou, neměla by ale způsobit problémy. Týká se to například Palavy a rybníku Suchý na Blanensku, některých koupališť na Brněnské přehradě a jedné ze dvou lagun Nových Mlýnů na Břeclavsku.

Vedle Palavy, rybníku Suchý a novomlýnské nádrže je horší voda na přehradě na Kozí horce, v Rakovci, Rokli i Sokolském koupališti. Naopak bez problémů je voda v Osadě, v Letovicích na Blanensku, v biotopu v Brně-jihu, v jezírku Wellness Infinit Maximus v Brně, v Kovalovicích na Brněnsku, v Lulči na Vyškovsku, na Lučině a v Bohuslavicích na Hodonínsku i v Banticích, Vémyslicích, Výrovicích a Vranovské přehradě na Znojemsku.

Voda má od 23 do 27 stupňů Celsia s výjimkou jezírka Wellness Infinit Maximus, které má zhruba 20 stupňů a slouží jako ochlazovací jezírko návštěvníkům saunového světa. Nejteplejší voda, téměř 27 stupňů, je v Kovalovicích, nejméně, kolem 23 stupňů, má rybník Suchý.

Kvalitu vody sledují hygienici minimálně jednou za měsíc. Některá koupaliště hlídají i jiné organizace. Například Povodí Moravy hodnotí vodu na Brněnské přehradě. Návštěvníci najdou informace na tabulích umístěnýchna koupalištích. Mohou na nich vidět nejen teplotu vody, ale zda je vhodná ke koupání, má mírně zhoršené vlastnosti, horší jakost, není vhodná ke koupání nebo je dokonce nebezpečná.
  

Foto Maximus Resort | Zdroj ČTK

Štítky koupaliště, Jihomoravský kraj, rybník, okres Blansko, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, okres Břeclav, jezírko, Kovalovice, Kozí horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá přírodní koupaliště jižní Moravy mají horší vodu, koupat se v nich ale dá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.