Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hodonínskou zoo zdobí tygří čtyřčata, jsou zdravá a mají se čile k světu

Tygří čtyřčata, která se narodila před dvěma měsíci v hodonínské zoo, přečkala kritické první týdny života a mají se čile k světu. Každé z mláďat váží asi deset kilogramů a k mateřskému mléku dostávají masité příkrmy. Chovatelé už vypustili tygříky do výběhu. Stali se rychle jednou z návštěvnických atrakcí.

Ve výběhu jsou malí tygři ussurijští s matkou Rajou. Otec Igor je zvlášť, soužití s tygříky by mohlo skončit tragicky. Mláďata mají zatím pracovní jména Athos, Porthos, Aramis a Valentina.

Čtyřčata se narodila 6. června, jde o chovatelský úspěch. Tak početný vrh není u tygrů obvyklý, většinou mají dvě až tři mláďata. „Naposledy jsme tu tygří kvarteto měli v roce 2000, jedno mládě ale posléze uhynulo," uvedla Mikulicová.

Ačkoli se tygři ussurijští v Hodoníně množí, jejich chov tam zřejmě nemá dlouhodobou perspektivu. Zvířatům původem ze Sibiře je na jihu Moravy příliš horko. Zvláště v tropických dnech trpí. Ředitel Zoo Martin Krug už před časem oznámil plán výměny tygrů ussurijských za jiný, teplomilný druh - buď tygra sumaterského, anebo indického.

Ani pro čtyři letos narozená čtyřčata nebude Hodonín trvalým domovem. Koordinátor chovu tygrů ussurijských pro ně v budoucnu najde vhodná místa v jiných zoologických zahradách, vždy s ohledem na potřeby plemenitby.
 

Foto Zoo Hodonín | Zdroj ČTK

Štítky tygr, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínskou zoo zdobí tygří čtyřčata, jsou zdravá a mají se čile k světu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.