Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Prvoligový fotbal, brigáda na Stadecu, Rooftop párty a tygři v zoo

Uplynulý týden se nesl ve zamračeném a částečně propršeném duchu. Víkend by měl být jiný, lepší, slunečnější. A to je dobře, protože některé události v Brně tento víkend rozhodně stojí za to!

V pátek odstartuje nabitý víkend první zápas nové sezony nejvyšší fotbalové ligy. Fotbalisté Zbrojovky  se utkají  s Baníkem Ostrava. Zápas začne dnes na stadionu na Srbské v 18 hodin.Hostující tým se po roce vrací do nejvyšší soutěže. Ve druhé lize obsadil druhé místo a v jeho celku je bývalý reprezentační útočník Milan Baroš. Zbrojovka před dvěma lety začínala ligu také s Baníkem a vyhrála 2:1. Obránce Petr Pavlík poprvé nastoupí jako prvoligový kapitán domácích a hned proti Baníku, kde před deseti lety začínal s fotbalovou kariérou.  Ostravu tradičně doprovázejí velmi bouřliví fanoušci.

Bývalý prvoligový fotbalista a bavič Petr Švancara zve na brigádu na stadion za Lužánkami. Akce je naplánována v sobotu od 11 do 18 hodin. „Cílem je odstranit náletovou zeleň z ochozů. Rukavice, sekyrky, lopaty a jiné náčiní je vítáno. Bude to určitě pro dobrovolníky pohodová akce. Mohou si vzít s sebou děti nebo pejsky. Připraveno je malé občerstvení i pivko,“ uvedl Švancara, který dnes kosil přerostlou trávu na bývalém atletickou oválu. Na stadionu se 19. srpna uskuteční LétoFest  a po úklidu by měl sloužit i fotbalové mládeži.

Chybí vám v Brně večírek, ve kterém byste měli na dlani celé město a přitom si vychutnávali vynikající jídlo a pití? Právě pro vás a všechny vyznavače večírků na úrovni je tu v sobotu Rooftop Velká Nádhera. Párty inspirovaná světoznámým italským snímkem La Grande Belleza představí nový směr brněnského nočního života.

V sobotu bude zoo  patřit tygrům. Návštěvníci se můžou těšit na zábavnou stezku i komentované krmení tygrů, a to v 10 a ve 14.30. V zahradě je pár tygrů sumaterských, Sata (13) a Dandys (5). Akce je součástí Mezinárodního dne tygrů.

25. Bosonožský sudoval  se bude konat v lesním areálu u myslivecké chaty v Bosonohách. Začne dnes ve 20 hodin diskotékou. Soutěž ve válení pivního sudu do kopce na čas bude v sobotu ve 14 hodin.

Akce Roztočte jeřáb je na programu v sobotu od 15 hodin na Špilberku. Jde o doprovodný program výstavy Stavba jako Brno. Po její komentované prohlídce s kurátory bude následovat praktická ukázka fungování repliky středověkého stavebního jeřábu.

Šermířská exhibice se uskuteční v sobotu od 19 hodin v konferenčním sále hotelu Continental. Vrcholem večera bude duel mezi brněnským olympionikem Alexanderem Choupenitchem a Dimitrijem Riginem z Ruska.

Autoři | Zdroj MMB

Štítky fotbal, tygr, FC Zbrojovka Brno, FC Baník Ostrava, Petr Švancara, Milan Baroš, Petr Pavlík, brigáda, Continental AG, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Prvoligový fotbal, brigáda na Stadecu, Rooftop párty a tygři v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.