Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zajíček na koni už dvanácté léto přináší radost handicapovaným dětem

Prožít nevšední zážitek, získat nové kamarády, strávit pár dní v přírodě a přitom si i třeba narovnat záda. To vše nabízí výlet s obecně prospěšnou společností Zajíček na koni, která už dvanáctým rokem pomáhá rodinám s handicapovanými dětmi. Každý rok se pobytů účastní desítky dětí.

Zajíček na koni pořádá každé léto integrační pobyty pro rodiny s dětmi s handicapy a ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel také jezdecké příměstské pobyty pro děti ze sociálně slabého prostředí. „Klienty našich letních integračních pobytů jsou rodiny s handicapovanými dětmi. Handicap mají tyto děti buď mentální (děti s Downovým syndromem, autisté, mentální retardace apod.) nebo tělesný (poškození páteře, nevidomost, srdeční vady apod.). Na příměstských pobytech se věnujeme dětem, jejichž rodiny mají velkou sociální nouzi (tato třetí skupina dětí bohužel velmi narůstá)," říká ředitelka neziskové organizace Markéta Šulcová.

Cílem pobytů je zlepšení zdravotního a psychického stavu dětí. Pro děti ze sociálně slabého prostředí jsou tyto pobyty také často jedinou možností za celé letní prázdniny někam jet, něco zažít. Děti na táborech čekají terapeutické jízdy na koni, mazlení se s koňmi nebo jezdecký výcvik.

„Na integračních pobytech pro děti s handicapy, máme terapeutické skupink y, ve kterých mají možnost za pomoci odborníků se zúčastnit kombinovaných terapií a sportovních aktivit. Nezapomínáme ani na klasickou náplň těchto pobytů jako jsou hry, zpívání u ohně, výlety či procházky do okolí a tak dále," upřesňuje ..... „Díky naší dlouhodobé zkušenosti se nám daří reagovat na potřeby klientů a naše pobyty (a dlouhodobá příprava) se tím každoročně řídí," dodává Šulcová.

Výsledky u dětí jsou nejen aktuální (při a po absolvování pobytu), ale i dlouhodobé. Děti se za koníky v průběhu roku vrací a těší se na další léto. O pobyty roste podle organizátorek neustále zájem. 

„Pro léto 2017 připravujeme dva turnusy Letního integračního pobytu v přírodě (s největší pravděpodobností půjde o data: 24.- 30. července 2017 a 31.července – 6. srpna 2017. Program každého pobytu individuálně konzultujeme s odborníky z řad lékařů, terapeutů," uzavírá ředitelka.

Štítky léto, rodina, příroda, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajíček na koni už dvanácté léto přináší radost handicapovaným dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.