Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opil se a boural. Autem sundal Ježíše na kříži

Alkohol a řízení. Dvě činnosti, které by se nikdy neměly potkávat. Přesto se tak děje a výsledky bývají nešťastné až tragické. Při posledním případu z Hodonínska naštěstí nikdo nezemřel, zato z něj nebude šťastný asi žádný věřící. Nehodu totiž odnesl Ježíš na kříži malé sakrální stavbičky.

Půl hodiny před středeční půlnocí se na silnici mezi rekreační oblastí Lučina a obcí Tvarožná Lhota na Hodonínsku havaroval řidič s Fordem. Pětatřicetiletý řidič, posilněn alkoholem, při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, a když chtěl odbočovat, vyjel ze silnice na travnatou plochu.

Přední částí vozidla narazil do pískovcového podstavce s litinovým křížem, který upadl. Na vozidle si způsobil škodu 25tisíc korun. Škoda způsobená na sakrální památce bude vyčíslena později.

„Bezprostředně po nehodě na místě zastavila hlídka strážnických policistů, kteří řidiče podrobili dechové zkoušce. Ta vykázala naměřenou hodnotu 1,1‰ alkoholu. Řidič doznal požití alkoholu před jízdou. Policisté tak řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celá událost bude dále prověřována pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky," upřesnil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zdroj PČR

Štítky okres Hodonín, alkohol, Tvarožná Lhota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opil se a boural. Autem sundal Ježíše na kříži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.