Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno chce víc parkovacích míst u zoo. Za padesát sedm milionů opraví ulici Palcary

U brněnské zoologické zahrady bude víc prostoru k parkování. Brno za 57 milionů korun zrekonstruuje ulici Palcary, počet parkovacích míst tam zdvojnásobí. Současné parkoviště má 72 míst, nové jich bude mít 150 až 200. Práce by mohly začít příští rok.

Radní vybrali zhotovitele dokumentace. Ulice Palcary začíná křížením s ulicí U Zoologické zahrady a vede k útulku pro opuštěná zvířata. Přetíná hranici městských částí Bystrc a Komín. Práce se dotknou úseku 450 metrů od křižovatky s ulicí U Zoologické zahrady a také 150 metrů navazující odbočky podél nové výstavby rodinných domů. Ulice Palcary se rozšíří, vybudován bude jednostranný chodník a uloženy chybějící inženýrské sítě.

Velkou změnou bude rozšíření parkoviště. „Současné parkoviště je z pohledu velikosti nedostatečné. Když se lidé jedou podívat do zoo, je to problém. Snažíme se to řešit," uvedl náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

Počet míst se přinejmenším zdvojnásobí. „Stávající parkoviště má kapacitu 72 míst pro osobní auta a dvě místa pro autobusy. Na rozšíření je nyní vyčleněna plocha 5600 metrů čtverečních. Podle norem tam bude možné umístit 150 až 200 míst pro automobily osobní a počítáme s dalšími pro autobusy," uvedl Mrázek. Podle něj se přesune do zadní části ulice i středisko sběrného odpadu, které nyní brání rozšíření parkoviště.

Záměr kritizuje bývalý náměstek primátora a předseda spolku Brno+ Robert Kotzian (ODS).„Jde pouze o náhradní řešení do doby realizace nového vstupu do zoo. Situace s parkováním u zoo je zvláště v letních měsících kritická," uvedl Kotzian. Podle něj by bylo lepší vybudovat nový vstup do zahrady. „Město tak bude zbytečně vynakládat miliony korun na rekonstrukci a rozšíření ulice Palcary, která neleží přímo u zoo. A to jen proto, že totéž vedení města znovu potopilo systémové a komfortní řešení v podobě vybudování nového vstupu," dodal Kotzian.

Foto MMB, Brněnská Drbna | Zdroj ČTK

Štítky Brno, parkování, zoologická zahrada, Robert Kotzian, Richard Mrázek, ANO 2011, Bystrc, Brno-Komín, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce víc parkovacích míst u zoo. Za padesát sedm milionů opraví ulici Palcary  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.