Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Příměstské tábory nabízejí dětem v Brně sport i vzdělání

Plavecké tréninky, práci filmového štábu, pěstování exotických rostlin, ale i hru na africké bubny o prázdninách nabídnou příměstské tábory v Brně. Program trvá zpravidla od 8:00 do 16:00, mezi pracujícími rodiči se proto příměstské tábory těší značné oblibě. Rozhodně však nejde jen o hlídání dětí nebo letní družinu, možnosti městského prázdninového vyžití jsou stále pestřejší a organizátoři často praktikují zásadu "školu hrou".

Na Mendelově univerzitě, základních školách Masarova či Kotlářská se v týdenních turnusech po celé prázdniny koná příměstský tábor Vědecké léto. Tématem pro letošek je vznik a vývoj života od pravěku k "robověku".

"Tábor vychází z pokusů, které jsou zaměřené na fyziku, chemii, biologii a aplikované vědy," uvedla koordinátorka Markéta Lakatoš Červková. Děti se tak seznámí s přírodními živly, budou se věnovat studiu člověka, názorně zjistí, jak jednotlivé orgány fungují. V závěru týdne je pak čeká věk vědy a techniky a stavba různých mechanických strojů a raket.

Uvádět děti do světa mechaniky, přírodních věd a rozvíjet jejich dovednosti se nově v tomto roce snaží příměstský tábor Brick by Brick Brno. "Brick by Brick je učební program, jehož základem je stavění z Lega. Ke každému modelu je didaktický úvod a děti jej následně ve dvojicích sestavují. Učí se tak nejen jak funguje svět okolo, ale i technologickým principům," řekl jeden z lektorů Vojtěch Novotný.

Příměstské tábory ale dětem nabízejí i sportovní aktivity. Plavecké tréninky jednou až třikrát denně v Aquaparku v Kohoutovicích, bazénu na Kraví hoře či koupališti Riviéra slibuje Plavecká škola Brno. Hodiny tenisu a výuka angličtiny s českými i rodilými mluvčími čeká na děti ve Viki Kids Clubu v Komárově.

Ačkoli některé tábory už sezonu zahájily, rodiče mohou děti přihlašovat na pozdější turnusy. "Počet zájemců nemáme úplně omezený. Pokud se nahlásí víc dětí, vytvoříme skupinky. Jedna začne tenisem, druhá angličtinou a navzájem se prostřídají, popřípadě najmeme více tenisových trenérů a lektorů angličtiny," řekla ředitelka příměstského sportovně jazykového táboru Viky Kids Club Lívia Knechtová.

Zcela obsazeno má oproti tomu příměstský tábor v Zoo Brno. Z velké části má plno také Středisko volného času v Lužánkách, vyčerpaná je kapacita dvou termínů youtuberského tábora v BRuNO family parku.

"O youtuberské tábory byl velký zájem, okamžitě byly plné. Děti budou na všech typech programů a atrakcích natáčet videa a poté se je učit zpracovávat, přidávat zvuk, text, naučí se také, jak si vytvořit vlastní YouTube kanál, jak jej zabezpečit i zásady chování na internetu. Kvůli technickému zázemí jsou ale bohužel kapacitně velmi omezené," uvedl za BRuNO family park Zbyněk Tomašík.

Foto Kalendář akcí - Atlas Česka | Zdroj ČTK

Štítky příměstský tábor, Brno, sport, angličtina, tenis, Mendelova univerzita v Brně, Vojtěch Novotný, Zoologická zahrada Brno, trénink, Lego

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstské tábory nabízejí dětem v Brně sport i vzdělání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.