Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají dobrou vodu. Trochu horší má jen Rakovec, stále ale v míře

Přírodní koupaliště Rakovec na Brněnské přehradě má vodu s mírně zhoršenými vlastnostmi, ale dá se v ní koupat. Vyplývá to z výsledků měření Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, která sleduje zhruba dvacet nejnavštěvovanějších přírodních koupališť. V ostatních koupalištích je voda v pořádku. Teplota vody se pohybuje od 18 do 24 stupňů Celsia.

Voda s mírně zhoršenými vlastnostmi může být například kalná nebo cítit rybinou. Neměla by ale nikomu způsobit zdravotní potíže. Hygienici nejméně jednou za měsíc sledují kvalitu vody a některá koupaliště hlídají i jiné organizace. Povodí Moravy hodnotí situaci například na Brněnské přehradě. Informace najdou lidé na tabulích umístěných na koupalištích, na nichž mohou vidět, zda je voda vhodná ke koupání, má mírně zhoršené vlastnosti, horší jakost, není vhodná ke koupání nebo je dokonce nebezpečná.

Na Brněnské přehradě jsou mírně zhoršené vlastnosti vody pouze v lokalitě Rakovec. Na dalších sledovaných místech, jako Kozí horka, Osada, Rokle a Sokolské koupaliště, je voda bez závad.

V pořádku je i voda ve vodních nádržích Letovice a Palava i v rybníku Suchý na Blanensku, v jezírku Wellness Infinit Maximus, v přírodním koupacím biotopu v Brně, v Kovalovicích na Brněnsku, na Nových Mlýnech na Břeclavsku, na Lučině i v Bohuslavicích na Hodonínsku, v Lulči na Vyškovsku i na Vranovské přehradě, Vémyslicích, Banticích a Výrovicích na Znojemsku.

Zdroj ČTK

Štítky přírodní koupaliště, Rakovec, Jihomoravský kraj, koupaliště, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, Povodí Moravy (státní podnik), Brno, Kozí horka, Rokle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště na jižní Moravě mají dobrou vodu. Trochu horší má jen Rakovec, stále ale v míře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.