Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nabouraný policejní supersport má už firma BMW zpět. Kruliš opustil nemocnici

Firma BMW Group ČR už má vůz, který nabourala policie, opět k dispozici. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBP) ho firmě v pondělí vrátila. Informaci České televize potvrdil mluvčí společnosti BMW Group ČR David Haidinger. Zapůjčené BMW bouralo na konci května, při nehodě se zranil policista a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Ten již opustil Fakultní nemocnici Brno.

„Dnes jsme auto od GIBS dostali k dispozici, bude ho prohlížet expert," řekl Haidinger. Doplnil, že se firma s policií dohodla na tom, že nezveřejní rozsah škod. „Důležité je, aby se oba zranění z toho dostali bez následků," uvedl mluvčí.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Policista stále zůstává v nemocnici. Už ji ale opustil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, řekl mluvčí brněnské fakultní nemocnice. Jak uvedla Česká televize, stalo se tak na jeho vlastní žádost.

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), čeká se na znalecké posudky. Závěry vyšetřování mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců. GIPS ale už část týkající se toho, kdo vůz řídil, předal policejnímu prezidiu. Podle dosavadních informací za volantem seděl policista a nic nenasvědčuje tomu, že by spáchal trestný čin.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky.

Zatím však není jasné, proč seděl civilista v policejním autě, když to zakazují předpisy. Podle některých médií jízdu povolil ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil, který se k tomu ale dosud nevyjádřil. Mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová už dříve ale uvedla, že policejním vozem mohou podle nařízení ministerstva vnitra jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo lidé, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Zdroj: ČTK

Štítky Vladimír Kruliš, BMW, policie, nemocnice, GIBS, Česko, Česká televize, Fakultní nemocnice Brno, Policejní prezidium České republiky, Miloš Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabouraný policejní supersport má už firma BMW zpět. Kruliš opustil nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.