Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brno si nechá umělé hřiště, které vzniklo kvůli Mistrovství Evropy v malé kopané

Brno si nechá hřiště, které vzniklo za Lužánkami kvůli mistrovství Evropy v malé kopané. Bude ho pronajímat sportovním klubům i veřejnosti. Češi na turnaji získali stříbrné medaile, v sobotním finále podlehli Rusku na penalty.

Hladík už o záměru diskutoval s koaličními zastupiteli a podle něj by měl získat podporu. Návrh předloží radě a potom k projednání zastupitelstvu. O hřiště se bude starat městská společnost STAREZ, která by na to měla dostat od města statisíce korun.

„Na místě uděláme menší tribunu, a až se na podzim začnou zkracovat dny, přibude také osvětlení. Sportovci budou moct využívat kabiny, které jsou připravené na tradiční zimní bruslení," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Kluziště je vedle fotbalového hřiště.

Hladík vyzdvihl, že ME v malém fotbale mělo velkou sledovanost. „Přenosy odvysílala televize a na finálový zápas dorazilo rekordních 4000 diváků. Podobné akce jsou velmi důležité, protože zvyšují prestiž města Brna a podporují sportovního ducha hlavně u dětí. Sportoviště se snažíme zachovávat právě kvůli nim, aby si sport vyzkoušely na vlastní kůži a našly v něm zalíbení," řekl.

Hřiště vzniklo na místě, kde v minulosti stál hokejový stadion. Před několika lety se zboural a loni město odvezlo suť, aby se na tomto místě uskutečnily zimní hokejové hry. Nyní v prostoru našla zázemí malá kopaná.

Město na to poskytlo peníze. „Na mezinárodní sportovní aktivity a významné akce jsme dali 12 milionů korun, z toho se tři miliony použily na tuto akci. Povrch stál asi 1,5 milionu korun a my jsme vyjednali s mezinárodní federací, že povrch zůstane Brnu, dostaneme ho darem. Budeme ho mít až do doby, než tam vznikne nová hokejová hala," dodal Hladík.

Výstavbu nové hokejové haly za stovky milionů korun s kapacitou 12.000 míst zvažuje Kometa Brno, která v uplynulém ročníku extraligy získala po 51 letech mistrovský titul.

Zdroj: ČTK
 

Foto Martin Šeda

Štítky HC Kometa Brno, malá kopaná, Petr Hladík, Rusko, Evropa, Lužánky, hokej, KDU-ČSL, mistrovství Evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno si nechá umělé hřiště, které vzniklo kvůli Mistrovství Evropy v malé kopané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.