Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Unikátní modrooké lamě z Brna mohou návštěvníci vybrat jméno

Unikátní dvoubarevné lamě s modrýma očima, která se na začátku června narodila v brněnském Lamacentru Hády, mohou zájemci vybrat jméno. Vede Vincent.

Mládě s modrýma očima se v centru narodilo 3. června lamě Rozárce. „Už to, že má modré oči, je ojedinělé. Ale občas se takové lamě narodí. Obvykle je ale celé bílé, zatímco to naše je netradičně dvoubarevné, hnědé s bílým obličejem," uvedla chovatelka Lamacentra Lucie Růžičková.

Zájemci mohou na webu Lamacentra malé lamě vybrat jméno, zatím vede Vincent. Jmenovat se však může třeba i Orion, Picasso, Bruno, Leonardo nebo Drak. „Některá jména nás napadla v souvislosti s tím, jak je barevné, takže
po malířích. Ale i návštěvníci nám dali různé tipy," řekla
chovatelka.

Vybírat na webu půjde až do křtin mláděte, které budou někdy v červenci. Přes web centra zájemci už dříve pojmenovali i další mláďata, která se lamám narodila, vybrali jména Sazi, Maya nebo Vendy.

Lamacentrum funguje od roku 2011. V současné době chová 11 lam, kromě nich také pět ovcí různých plemen a tři kozy, kterým se na jaře narodila čtyři kůzlata.

Lama alpaka pochází z Jižní Ameriky a jde o zdomácnělou formu divoce žijících lam. Alpaka byla vyšlechtěna pro vlnu a chová se především v Peru. Tento druh lamy nebyl nikdy používán k práci. Alpaka dosahuje výšky kolem jednoho metru a hmotnosti 55 až 65 kilogramů.

Zdroj: ČTK, Lamacentrum
 

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní modrooké lamě z Brna mohou návštěvníci vybrat jméno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.