Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvacátý ročník Ignis Brunensis ovládly španělské Kouzelné sny

Vítězem a držitelem hlavní ceny jubilejního dvacátého ročníku Starobrno Ignis Brunensis se v roce 2017 stali španělští ohňostrůjci Pirotecnia Ricardo Caballer. Španělé tak se svou show Kouzelné sny po loňském vítězství na festivalu v Montrealu ovládli i brněnskou přehlídku. 

Kromě hlavní ceny si Španělé odvážejí do Valencie i cenu České televize za nejlepší scénografické řešení show a cenu primátora města Brna za nejlepší design na závaznou hudební dvouminutovku Bugatti stepu Jaroslava Ježka. Cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudbu získal švýcarsko-čínský tým Sugyp a Jin Yi Fireworks. Devatenáctičlenná odborná porota vybírala mezi soutěžními show Česka, Rakouska, Německa, společného ohňostroje Švýcarska s Čínou a představením Španělska.

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude veřejnost hodnotit tradičně všech sedm ohňostrojných představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu od 24. června ve 23.00 do středy 28. června ve 24.00, a to na stránkách Ignis Brunensis a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou zveřejněny ve čtvrtek 29. června.

Dnes byl také oficiálně představen termín příštího jednadvacátého ročníku festivalu Ignis Brunensis. Uskuteční se od 26. května do 24. června 2018 a hlavním mottem bude 100 let Československa a 90. výročí světoznámého brněnského výstaviště.

Tisková zpráva | Foto Robert Vystrčil, Ignis Brunensis

Štítky Ignis Brunensis, Montreal, festival, Jaroslav Ježek, Bugatti Automobiles, Česká televize, Český rozhlas, Německo, Rakousko, Česko, Čína, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacátý ročník Ignis Brunensis ovládly španělské Kouzelné sny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.