Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kouzelné sny si i přes nepřízeň počasí vychutnalo 170 tisíc lidí. Mňága měla osmitisícové publikum

Na závěr hlavní soutěže Starobrno Ignis Brunensis na Brněnské přehradě předvedl své ohňostrojné umění španělský tým Pirotecnia Ricardo Caballer. Španělé si pro diváky v Brně připravili upravenou show Kouzelné sny, se kterou tým z Valencie zvítězil vloni na jednom z největších ohňostrojných festivalů na světě v kanadském Montrealu.

Pátou soutěžní show jubilejního dvacátého ročníku festivalu Starobrno Ignis Brunensis sledovalo podle policejních odhadů přes 170 tisíc diváků. Celkově tak pět soutěžních ohňostrojů na přehradě zaznamenalo návštěvnost 810 tisíc lidí. Včetně úvodního prelude ohňostroje je dosavadní návštěvnost šesti letošních ohňostrojných představení před závěrečným epilogem 900 tisíc diváků.

Mňága zakončila první ročník povedeného festivalu

Na Brněnské přehradě spolu se závěrečným soutěžním ohňostrojem skončil také velmi úspěšný první ročník festivalu RegioJet Music Fest. Hudební festival uspořádala společnost Student Agency RegioJet při všech pěti soutěžních ohňostrojných večerech zdarma bez vstupného jako dárek pro diváky. Na závěr RegioJet Music Festu vystoupila před ohňostrojem Španělska kultovní česká kapela Mňága a Žďorp za ovací více než osmitisícového publika.

Epilog nad Špilasem a řada doprovodných akce

Dvacátý festival Starobrno Ignis Brunensis ještě zdaleka nekončí. Festivalové dění se z přehrady stěhuje do centra Brna, kde se programy odehrají především v sobotu 24. června při tradiční Zábavě pod hradbami, letos nově s programovým centrem na výstavišti. 

Akce bude vrcholit epilog ohňostrojem nad hradem Špilberk v sobotu 24. června ve 22.30 hodin. Pedstavení nad Špilberkem s názvem Nebe na zemi připravuje Flash Barrandov SFX s malou ohňostrojnou předehrou na výstavišti. Na poslední předprázdninový víkend jsou připravené také jízdy historických vozidel městské dopravy a parních vlaků při Dopravní nostalgii.

Foto Tomáš Hrivňák, Ignis Brunensis, Youtube: Lubomír Hermann,

Štítky festival, ohňostroj, Brno, Brněnská přehrada, RegioJet, Valencie, Montreal, umění, Španělsko, Špilberk, Nebe na zemi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouzelné sny si i přes nepřízeň počasí vychutnalo 170 tisíc lidí. Mňága měla osmitisícové publikum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.