Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Street food festival, Ohňostroje, Finské léto, Nábřeží Svratky a dámská záležitost

Dříve než se nadějeme, půlka června se přehoupne a s tím zmizí i možnost pokochat se výhledem na ohňostroje z břehů kolem přehrady. Tento týden máte poslední dvě šance, tak je nezapomeňte využít. Ale pokud se ani tak nezadaří nesmutněte – čeká vás ještě závěrečný epilog na Špilberku a spousta dalších akcí!

Lahodné pouliční jídlo, pohodová festivalová atmosféra a skvělá muzika? To je STREET FOOD ROCKS v sobotu 17. června v Lužánkách. Kdo bude chybět, jako by nežil. Obsluhovat budou na dvě desítky prodejců lahodných dobrot, kteří ti naservírují speciality z celého světa. Nachystány budou odpočinkové paletové zóny a k poslechu a tanci ti zahrají místní kapely z Brna a širokého okolí.

Tento Týden nás také čeká čtvrtý a pátý, který je zároveň i poslední, soutěžní ohňostroj Ignis Brunensis na Brněnské přehradě. Ve středu 14. června nás čeká švýcarsko-čínský tým s ohňostrojem Šťastný pohled na život. V rámci Regiojet Festu před ním vystoupí vystoupí Lenny a Sebastian. V sobotu 17. června se můžeme těšit na show s názvem Kouzelné sny od španělského týmu, která zároveň i uzavře soutěžní přehlídku ohňostrojů. Ale závěrečný epilog nás čeká až nadcházející týden.

Cítíte se ztuhlí? Kdy jindy s tím začít něco dělat, než 21. června na Mezinárodní den jógy. Abyste na tento den byly pořádně rozcvičeni, v rámci tohoto mezinárodní dne můžete už od 16. června cvičit jógu či navštěvovat přednášky s ní související.

Brno už ví, jak by mohlo vypadat revitalizované svratecké nábřeží. Architektonicko-krajinářskou soutěž, která proběhla na jaře letošního roku, vyhrál tým profesora Ivana Rullera. Přijďte se podívat na soutěžní návrhy do Divadla Reduta. Vernisáž proběhne 13. června. Samotná výstava pak potrvá do konce měsíce

Kdo má rád severskou kinematografii, nesmí si ujít začátek týdne v Artu (a jeho novém sídle v The Distillery na Pekařské ulici). Od pondělí do středy čeká filmové fandy totiž Finské léto s Akim Kaurismäkim! Finský režisér a scenárista Aki Olavi Kaurismäki, jedna ze světových ikon artového filmu vystřídal ve svém životě řadu různorodých povolání. Živil se jako pošťák, hlídač, umývač nádobí, dělník v papírnách nebo filmový kritik. Kaurismäkiho filmy jsou prodchnuty finskou zasmušilostí, zemitostí, přímočarostí a humorem. 

Noc 17. června bude patřit dámám! V rámci Ladies Night do Kulturního Centra Babylon dorazí taneční skupina. A nejen tak ledajaká – můžete se těšit na noc ve společnosti pánské striptýzové skupiny Dreams Men Show.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky ohňostroj, Svratka, festival, Aki Kaurismäki, Špilberk, street food, Brno, léto, Ignis Brunensis, Lužánky, RegioJet, Divadlo Reduta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Street food festival, Ohňostroje, Finské léto, Nábřeží Svratky a dámská záležitost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.