Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňané se svezou na další vlně tsunami! Kraví horu čeká největší grilování ryb a darů moře v historii

Z Kraví hory se ode dneška do neděle ponesou libé vůně mořských ryb a nejrůznějších darů moře. Již 7. vlna Slavností moře nabídne spousty rybích pokrmů od významných brněnských kuchařů, kteří účastníkům připraví jedinečný gurmánský zážitek. Brněnské Tsunami posedmé bude největší grilovací událsotí čerstvých mořských ryb a darů moře v Česku.

O víkendu si milovníci rybích specialit přijdou na své. Stejně jako loni budou moci v parku na Kraví hoře na Slavnostech moře ochutnat celou řadu grilovaných mořských ryb. Tým z Ocean48 doplní rovněž stánky dalších známých brněnských restaurací. Připravena bude rekordní nabídku specialit. Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína až po lokální pivo nebo kvalitní kávu.

„Úplnou novinkou bude zastřešená lounge zóna, která bude situovaná v samém centru dění na trávníku. Celou akci doprovodí latinské rytmy a elektro jazz. Nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro něž bude připraven doprovodný program” uvedl Martin Baráček, spolumajitel rodinné firmy Ocean48, která má v současné době několik poboček v Brně i Olomouci a zároveň dodává ryby do řady restaurací.

Pořadatelé na červnových sedmých rybích slavnostech očekávají účast přes 13 tisíc návštěvníků. Vzhledem k velkému zájmu o další „vlnu tsunami“ plánují už na počátek září letošního roku. „Na gastronomické mořské vlně jede Brno díky otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy v roce 2012 začala tradice pátečních grilování na Minské. Velký zájem návštěvníků si v následujících letech vyžádal uspořádání celodenních akcí pod značkou Slavnosti moře,“ vysvětlil Baráček.

Jako jedna zmála gastronomických akcí je vstup na akci zdarma pro všechny, platit za pokrmy se dá pomocí speciálních čipových karet, které je možno pořídit ve všech provozech Ocean48 a v samotném místě konání. Karty lze dobít kdykoli v uvedeném období před akcí. Přímo na akci je možné nabití kartou i hotovostí, z kapacitních důvodů však pořadatelé doporučují tak učinit již předem. Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo 130 korun, všechny pokrmy bude možno si nechat zabalit s sebou.

 

Tisková zpráva

Štítky moře, ryby, Brno, Kraví hora, slavnost, Česko, OCEAN48

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané se svezou na další	vlně	tsunami! Kraví horu čeká největší grilování ryb a darů moře v historii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.