Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nová tržnice na Zelňáku posouvá zahájení provozu

Plánované otevření Tržnice Brno na Zelném trhu do plného provozu se ještě odkládá. Brňané se ho tak nedočkají v avizovaném termínu. V původním termínu se otevře pasáž mezi Zelným trhem a Radničním náměstím Staré radnice. Celá tržnice by se mohla otevřít veřejnosti začátkem července.

„Chtěli jsme otevřít 20. června. Odklad způsobila instalace vnitřních kójí pro nájemce ve 3. podlaží. Kovové konstrukce kójí je potřeba upravit a náš dodavatel nám není schopen původní termín garantovat. Mohli bychom otevřít 2. podlaží, ale to by nebylo komfortní pro zákazníky ani prodejce, a proto jsme se rozhodli termín odložit a tržnici otevřít jako celek. Další posun otevření nás mrzí, uvědomujeme si, jak dlouho Brňané na otevření tržnice čekají, ale je to lepší řešení,“ informoval pronajímatel městské tržnice Pavel Bartošek.

S tím souhlasí i zástupci městské části Brno-střed. „Pronajímatel nás s touto skutečností seznámil a projevuje velkou snahu věc aktivně řešit tak, aby byla tržnice bezodkladně otevřena. Bereme vzniklou situaci na vědomí a s postupem pronajímatele souhlasíme,“ uvedl místostarosta MČ Brno-střed Jiří Švachula.

I přes posun termínu otevření se 20. června něco na Zelném trhu otevírat bude. Konkrétně to bude pasáž mezi Zelným trhem a Radničním náměstím Staré radnice. „Na slavnostní přestřižení pásky je ještě brzo, zástupci MČ Brno-střed proto slavnostně vytáhnou kovovou mříž, která obě náměstí odděluje,“ informovala Kateřina Dobešová, tisková mluvčí MČ Brno-střed.

V pasáži a přilehlém okolí nové tržnice se bude ve dnech 20. a 21. června konat festival autorské módy a designu MINT. Navíc se zde budou formou cateringu prezentovat vybraní nájemci, kteří budou po otevření prodávat v 1., 2. a 3. podlaží Tržnice Brno. „Takže Brňané přece jen budou mít šanci již 20.června ochutnat alespoň část nabídky budoucí tržnice,“ doplnil Honza Šmikmátor, tiskový mluvčí Tržnice Brno.

Jedním z nájemců, kteří v Tržnici Brno budou působit, je i Jazzová kavárna Podobrazy. „Nabídneme kávu z řemeslné pražírny Ritualle caffè a občerstvení od místních dodavatelů. A už se moc těšíme na otevření,“ řekl Raed Kahwaji z Jazzové kavárny Podobrazy.

Přesný termín zprovoznění Tržnice Brno není podle Pavla Bartoška v této chvíli možné sdělit, podle jeho odhadu se bude odklad pohybovat v řádu 2 týdnů.


 

Tisková zpráva

Štítky Brno, Zelný trh (Brno), Jiří Švachula, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová tržnice na Zelňáku posouvá zahájení provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.