Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Souboj legend, ohňostroj, koupaliště, dětské dny a běh pro útulky

První červnový víkend se ponese v duchu horkého letního počasí, fotbalových hvězd, ohňostroje, dětských dnů a především pak parádních koupaček na čerstvě otevřených brněnských koupalištích.

Víkend otevřou v sobotu v Souboji legend fotbalové ikony brněnské Zbrojovky, pražských týmů Slavie, Sparty a Bohemians 1905, ale i zahraničních hostů z Bratislavy a především pak zářivé katalánské Barcelony.

Sobotní noční oblohu rozzáří první soutěžní ohňostroj mezinárodní přehlídky Ignis brunensis 2017. Ponese název Jack Sparrow a připravil jej Ignis brunensis tým z ČR. Odstartuje na přehradě o půl jedenácté večer. Společně s prvním soutěžním ohňostrojem startuje v sobotu také RegioJet Music Fest, který se bude starat o odpolední a večerní program před každým z ohňostrojů. Festival v sobotu zahájí skupina Nebe, Voxel nebo Anna K. 
 

Začíná koupání ve venkovních bazénech. Koupaliště na Kraví hoře  je již otevřené pro veřejnost. V sobotu jej budou následovat areály Riviéra a koupaliště v Zábrdovicích. Kryté bazény společnosti STAREZ-SPORT jsou v provozu i letním období.

Festival Latinské Ameriky Merkado začal v pátek v deset hodin na Moravském náměstí. K ochutnání jsou zde exotické pokrmy i nápoje. Nachystána je i přehlídka latinskoamerických trhů, hudba i tanec v latinských rytmech.

Pracoviště Legato SVČ Lužánky  si na víkend připravilo pro milovníky deskových her všech věkových kategorií Jarní Brnohraní.

Dětský den s úsměvem připravuje na sobotu ZOO Brno. K vidění budou komentovaná krmení oblíbených zvířat jako jsou medvědi či lachtani s osobnostmi. Děti si také mohou nechat namalovat obličej, nechat si udělat zootetování, vyrobit si náramek, vyzkoušet si skákací boty či shlédnout divadelní představení.



Trochu jiný dětský den v sobotu nabízí sportovní letiště Medlánky. K vidění zde budou ukázky práce Městské policie, Hasičského sboru, Univerzity obrany či letové ukázky Aeroklubu Medlánky. Pro děti jsou taktéž připraveny hry a zábavné soutěže.

O víkendu se na přehradě uskuteční také Brněnský festival dračích lodí.

V neděli od čtrnácté hodiny bude v Lužánkách zahájena akce Běhejme a pomáhejme útulkům. Výdělek z tohoto prvního ročníku charitativního běhu pořádaného organizací Dejte nám šanci bude darován na útulky v Brně.

Zdroj: MMB

Štítky ohňostroj, koupaliště, Bohemians 1905, Ignis Brunensis, Ignis, Jack Sparrow, RegioJet, Česko, Barcelona, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Souboj legend, ohňostroj, koupaliště, dětské dny a běh pro útulky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.