Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňané si v anketě mohou zvolit strom roku

Brňané mohou po dvou letech opět hlasovat v anketě o brněnský strom roku, tentokrát se zaměřením na malé parky. Hlas jednomu z osmi stromů, které jsou ve finále, mohou dát do 4. června.

Anketa má za cíl vnést do myslí obyvatel povědomí o tom, že Brno není jen městem budov, ale že poskytuje i množství zeleně a mnohdy nabízí pohled na krásné a výjimečné stromy. „Letos jsme se rozhodli zaměřit především na menší parčíky v Brně. Ty větší mají pozornosti dost. Kolikrát lidé ani nevědí, že ve svém okolí nějaký menší park mají, a když už, tak ho nenavštěvují, a právě na to chceme upozornit," uvedla Radka Matějíčková z Ekologického institutu Veronica, který anketu pořádá.

Strom do ankety mohli lidé nominovat do 11. května. Jednomu z osmi finalistů mohou dát hlas prostřednictvím sociální sítě Facebook nebo na webové stránce ekologického institutu do 4. června. Vítězný strom pořadatelé vyhlásí 17. června. Příspěvková organizace Veřejná zeleň města Brna mu následně zajistí odborné ošetření.

Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000. Ankety se konaly každoročně, vyjma let 2004 a 2016, kdy je pořadatelé z kapacitních důvodů neuskutečnili. V roce 2015 v hlasování zvítězil dub ve Foerstrově ulici, který byl vysazen k 70. výročí příchodu Salesiánů do Brna.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, strom, anketa, Ekologický institut Veronica, Salesiáni Dona Bosca, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané si v anketě mohou zvolit strom roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.