Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nebe pohltí plameny. První letošní ohňostroj bude věnován všem krotitelům ohně

Slavnostní Prelude k 20. výročí mezinárodní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis  zajistí dnes o půl jedenácté nad Špilberkem ohnivá show z produkce Theautrum Pyroboli Ivana Martinka. Představení Nebe v plamenech bude věnované všem lidem - tvůrcům a současně krotitelům ohně - ohňostrůjcům.

Nebe v plamenech. Název stejnojmenného pořadu z dílny Hvězdárny a planetária Brno, který představení pojmenování propůjčilo, bude vyprávět příběh ohnivého živlu ve třech obrazích.

Prvním obrazem je Zkrocený živel. „Důležitým živlem v životě člověka je oheň. Svítí, hřeje, ale i pálí a ničí. Je také magický. S úctou a pokorou se lidé dotýkají ohně, který dává teplo a pomáhá při přípravě pokrmů. Je nedílnou součástí života lidské společnosti," shrnují charakteristiku první části tvůrci.

Druhý obraz neze název Mezi nebem a zemí. „Žijeme na Zemi - kamenné stavby a bájné věže se tyčí nad krajinou. Dotýkají se nebe, symbolizují víru a naději. Nad námi se rozprostírá nekonečná pláň ve dne modré a v noci temné oblohy. Reje meteoritů a hvězd tančí svůj astrální tanec na ohnivých dráhách. Všechno to nebeské stříbro s ohnivými závoji sypou na naši planetu Zemi," zní charakteristika druhé obrazu.

Po třetím obraze je pojmenována celá show. Nebe v plamenech. „Oheň - přítel i šelma ukazuje svoji tvář. Pestrobarevné kytice, siluety stříbrných palem a mohutné vějíře otvírají ohňovou zahradu s mnoha květy. Ten největší roste u nebeské brány uprostřed ohnivé hvězdné pláně.“ 

Hudební dramaturgie show se skládá z písní Ilian Eshkeri - Zombie fight, Star dust - Andy Brown Shooting star, Two steps from hell - Star sky.  O hudební produkci se stará Rádia Krokodýl. Prelude startuje přesně ve 22:30.

Štítky ohňostroj, Ignis Brunensis, Špilberk, představení, Země, Hvězdárna a planetárium Brno, Andy Brown, Two Steps from Hell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebe pohltí plameny. První letošní ohňostroj bude věnován všem krotitelům ohně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.