Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Ohňostroj, Piknikfest, Syntéza, Den s RegioJetem a Česko se hýbe

Květen se nám blíží ke konci a teploty jdou příjemně nahoru. Pokud o víkendu vyjde počasí, programu je v okolí Brna opravdu spoustu. Zabaví se dospělí i děti!

Od pátečního dopoledne se bude na Moravském náměstí konat Piknikfest, který je dalším pokračováním festivalu Meeting Brno. Mottem akce je myšlenka, že jídlo lidi spojuje bez ohledu na jejich původ či vyznání. Kromě možnosti ochutnat kvalitní jídlo a pití na zapůjčených dekách ze zapůjčených piknikových košů zde bude hrát i živá hudba a připraveny jsou i workshopy. 

Tělocvična na univerzitním kampusu bude celý pátek patřit soutěži Česko se hýbe. Brněnské postupové kolo je poslední ze všech a zároveň nejsilnější. Utká se zde téměř 1100 závodnic a závodníků v kategoriích aerobik, gymnastika a tanec. 

Přehlídka Ignis Brunensis odstartuje dnes večer úvodním představením nad Špilberkem. První ohňostroj letošní přehlídky si připravil nesoutěžně český tým Theatrum Pyroboli a nazval jej Nebe v plamenech. Začátek je o půl jedenácté.

První ročník stylové akce Syntéza bude hostit nádvoří radnice Brno-střed. Tato akce je první svého druhu. Od 14 hodin začne hrát hudba a k dostání zde bude pivo, káva, čaj i něco málo k jídlu. Své nůžky si připraví i stříhači z Kabinetu Toma Holiče. Od 18 hodiny odstratuje večerní program v podobě scratche, rapu a breaku. 

V sobotu představí na hlavním nádraží společnost RegioJet svou nejmodernější železniční techniku. Na 5. nástupišti brněnského hlavního nádraží bude pro veřejnost přístupná lokomotiva SIEMENS Vectron a dále souprava vlaku včetně osobního vozu Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách. Připraven je i program pro děti.

Zdroj: MMB

Štítky RegioJet, Česko, Brno, jídlo, Moravské náměstí, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Ohňostroj, Piknikfest, Syntéza, Den s RegioJetem a Česko se hýbe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.