Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTOGALERIE: Brno hostilo největší graffiti jam v České republice

První květnová sobota v Brně nepatřila pouze Majálesu. Na 180 umělců do Jihomoravské metropole přilákal doposud největší graffiti jam v České republice, kde mohli legálně tvořit svá díla. V sobotu zamalovali více než 1500 metrů čtverečních.

Pro návštěvníky byly připravené hned dvě plochy v lokalitě svitavského nábřeží, které během sobotního odpoledne změnily celkovou image této lokality. Jedna ze stěn se táhne podél cyklostezky a uzavírá Šmeralovy závody, druhá potom lemuje areál společnosti Innogy od Plynárenské ulice.

Na místě se sešlo více jak 180 umělců z různých koutů České a Slovenské republiky a dokonce o akci projevili zájem umělci z Polska a Austrálie. Pro ohromný zájem nakonec ani tyto dvě stěny o celkové ploše přesahující 1500m2 nestačily, a proto se museli umělci rozejít na další legální stěny po Brně, aby ukojili své kreativní chtíče. Organizaci graffiti jamu měl na starosti zástupce prodejny barev ve spreji Pantograff, Ondřej Vítek. „Zájem předčil naše očekávání, ale dal nám jasný signál, že o akce tohoto charakteru je stále velký zájem. Proto budeme v naší činnosti pokračovat a už nyní chystáme další podobné setkání,“ řekl po akci.

Na místě panovala přátelská atmosféra, kterou dokreslovalo typické aroma aerosolu z barev ve spreji. Těch v sobotu umělci spotřebovali přes 1000 kusů, a proto úklid po akci nebyl pro organizátory jednoduchý. „Největší problém nebylo přetřít veškeré plochy, ale následný úklid okolí stěn, neboť na místě ani v přilehlém okolí nejsou žádné kontejnery, takže to bylo velice komplikované. Ale i s tímto jsme si poradili a prostor vyčistili“, uvedl Vítek.

Výsledky sobotního graffiti jamu může každý ohodnotit sám. Na stěnách snad zůstanou co nejdéle a budou zpříjemňovat cestu kolemjdoucím a cyklistům.

Zuzana Kočišová

Štítky graffiti, jam, Brno, Česko, Innogy, Slovensko, Polsko, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Brno hostilo největší graffiti jam v České republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.