Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školáci ztvárnili své představy o budoucí podobě parku na Moraváku

Pro děti ze základních škol, jejichž zřizovatelem je městská část Brno-střed, připravila radnice soutěž, ve které mohly předvést svou fantazii a výtvarné dovednosti. V projektu mohli školáci ukázat, jak by si představovali podobu parku na Moravském náměstí. Zapojily se tři školy a porota tak posuzovala 40 odevzdaných výkresů.

Slavnostní vyhodnocení prací proběhlo v Urban centru na Mečové 5, kde právě probíhá výstava věnovaná architektonicko-urbanistické a krajinářské soutěži s názvem Park na Moravském náměstí v Brně.

Vedle návrhů profesionálů mají návštěvníci výstavy možnost vidět již zmíněné školní výtvarné nápady, takže dochází k zajímavému propojení úhlů pohledu a to jak ze světa dospělých, tak i dětí.

Z rukou místostarostky Michaely Dumbrovské převzali ocenění nejlepší účastníci soutěže ve 2 kategoriích, přičemž v jedné bylo posuzováno pojetí projektů z hlediska preciznosti a profesionality zpracování, v kategorii druhé byla hodnocena emoční rovina (nápaditost a umístění vlastních prvků). Byla udělena také cena návštěvníka této komponované výstavy.

Na výstavě v Urban centru je kromě dětských kreseb možné spatřit i dvacet návrhů profesionálů, kteří se zapojili do soutěže o zpracování architektonicko-urbanistického a krajinářského návrhu na řešení prostoru parku na Moravském náměstí. Park by měl sloužit zejména jako rekreační a oddychová plocha pro obyvatele města. Výstava potrvá až do 10.května 2017.  

 

Tisková zpráva

Štítky výstava, soutěž, Moravské náměstí, Brno, Urbana, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci ztvárnili své představy o budoucí podobě parku na Moraváku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.