Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrovolní hasiči dostanou od kraje padesát milionů

Jihomoravský kraj dá letos stejně jako loni dobrovolným hasičům 50 milionů korun. Schválili to dnes zastupitelé. Hasiči řekl zastupitelům hejtman Bohumil Šimek (ANO). Kraj dává dobrovolným hasičům 50 milionů korun už třetím rokem, předtím byla podpora nižší.

Dotace dobrovolným hasičům byly obsažené v balíčku bodů, které schválilo všech 60 přítomných zastupitelů. Nikdo nebyl proti a nikdo se nezdržel. Podle Šimka dostala komise 240 žádostí na částku 52 milionů korun, doporučila schválit dotace 223 žadatelům ve výši 50 milionů korun.

Vedle toho dá kraj dalších víc než 20 milionů korun jako podíl do programu ministerstva vnitra na pořízení nových cisteren jihomoravským dobrovolným hasičům. Kraj věnuje také deset milionů korun jak profesionálním hasičům, tak policistům, aby si sbory mohly nakoupit věci, které si nemohou pořídit za své peníze. Je to například člun nebo monitorovací vozidlo. Záchranným složkám tak půjde letos z krajského rozpočtu zhruba 90 milionů korun.

Dobrovolní hasiči dostali za poslední roky od kraje více než čtvrt miliardy korun. Každoročně jsou to desítky milionů korun. Od roku 2011 do roku 2014 to bylo asi 30 milionů korun ročně, poslední tři roky je to 50 milionů korun ročně.

Zdroj: ČTK
    

Štítky dobrovolní hasiči, Jihomoravský kraj, Bohumil Šimek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči dostanou od kraje padesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.