Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brňané mohou vybrat nejhezčí brněnský strom pro rok 2017

 Brňané mohou po dvou letech opět hlasovat v anketě o brněnský strom roku, tentokrát se zaměřením na malé parky. Své návrhy mohou zájemci posílat do 11. května, následně budou moci vybírat z osmi finalistů.

Anketa má za cíl vnést do myslí obyvatel města povědomí o tom, že Brno není jen městem budov, ale že poskytuje i množství zeleně a mnohdy nabízí pohled na krásné a výjimečné stromy. „Ve většině času však lidé tyto stromy prostě míjí a jejich přítomnost si ani neuvědomují," uvedla Radka Matějíčková z Ekologického institutu Veronica, který anketu pořádá. Zeleň ve městech je přitom podle ekologů důležitým prvkem pro spokojený život jeho obyvatel. Posláním ankety je pomoci propagaci zeleně v Brně a vést lidi k ochraně stromů a zeleně obecně.

Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000, ankety se konaly každoročně, vyjma let 2004 a 2016. „Loni jsme na vyhlášení ankety jednoduše neměli kapacity," uvedla Matějíčková.

Anketa je letos zaměřená na malé parky. Pořadatelé přivítají návrhy na stromy roku do 11. května, od 15. května do 3. června pak lidé budou moci vybírat z osmi finalistů na webu pořadatelů a na sociální síti.

„U vítězného stromu pak 17. června uspořádáme společný piknik, abychom vítězný strom a městskou zeleň oslavili v přátelském a komunitním duchu," uvedla Matějíčková.

Pravidla soutěže a podrobnější informace naleznete na webových stránkách Ekologického institutu.

Zdroj: ČTK

Štítky strom, Brno, anketa, Ekologický institut Veronica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané mohou vybrat nejhezčí brněnský strom pro rok 2017  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.