Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie, hasiči a záchranáři cvičili zásah u střelby na úřadu

Složky integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje v pátek nacvičovaly společný zásah v případě aktivního střelce a braní rukojmí, a to na hodonínském úřadu práce. Cvičení mělo prověřit přípravu složek a jejich součinnost při zákroku. Zúčastnilo se ho asi 100 lidí.

Námět předpokládal, že nespokojený klient, kterému pracovnice úřadu vysvětlovala, že nemá nárok na dávky, vytáhne zbraň a začne jí vyhrožovat.

„Následně zavolala pracovníka ostrahy, který chtěl muže z úřadu vyvést, ale ten ho smrtelně zranil," uvedla mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová. U přepážky se navíc pohyboval další muž, který zranil jiného pracovníka ostrahy. Nato usedl do vozu před úřadem a začal ujíždět směrem na Slovensko.

Na místo po ohlášení události dorazili policisté z nejbližších služeben i speciální pořádková jednotka. Také hasiči a zdravotníci, kteří před úřadem v postaveném stanu ošetřovali zraněné.

„V době fiktivního incidentu na úřadu bylo asi 20 zaměstnanců, šlo o skutečné zaměstnance, kteří hráli svoji roli. A také stejný počet klientů úřadu, to byli lidé z policejního střediska," uvedla mluvčí. Podezřelý muž vzal všechny jako rukojmí a vyhrožoval další střelbou. I zásah proti němu policisté nacvičovali.

Druhého muže ujíždějícího na Slovensko zase sledoval i policejní vrtulník. Muže při nácviku přeshraničního pronásledování dopadli ve spolupráci slovenští policisté.

Zdroj: ČTK, PČR

Štítky Úřad práce České republiky, Jihomoravský kraj, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie, hasiči a záchranáři cvičili zásah u střelby na úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.