Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Festivaly jídla v Brně přinesou exotickou, extrémní i českou kuchyni

Brněnská gastronomická scéna nabídne i letos řadu festivalů, na své si přijdou milovníci exotického i pálivého jídla, domácí i mezinárodní kuchyně. Šestý ročník Špilberk Food Festivalu se ovšem přesouvá až na další rok, údajně kvůli aktuálnímu nedostatku brněnských podniků, které by zvládly vysoké nároky festivalu. Bosch Fresh Festival, který loni hostilo Brno, se tentokrát uskuteční v Českých Budějovicích.

Cvrčci, červi, zapáchající ovoce nebo žabí stehýnka lidé ochutnají 13. května na Extreme Food Festivalu v Lužánkách. „Návštěvníci se mohou těšit na netradiční jídla, hmyzí kuchyni a exotické pokrmy," řekl pořadatel festivalu Pavel Pichler. Na místě budou i běžnější jídla z thajské, čínské nebo arabské kuchyně. Součástí akce jsou přednášky a kuchařské workshopy.

Cizokrajné speciality návštěvníkům připraví 29. a 30. dubna také kuchaři na druhém ročníku festivalu Ochutnej svět. Připravovat se budou pokrmy z Vietnamu, Japonska, Thajska, Libanonu nebo třeba Mexika. Akce v areálu Malé Ameriky nabídne i extrémní kuchyni, kávové speciality nebo veganská a vegetariánská jídla.

Americké burgery v podání brněnských restauratérů nabídne Burger festival 12. a 13. května před Vaňkovkou. Připravovat se budou i varianty burgerů z různých koutů světa.

Naopak typicky českou kuchyni nabídne 20. května festival Ochutnej Česko na hradě Veveří. Návštěvníci poznají místní speciality třeba ze Šumavy a Krkonoš. Připravené budou i ochutnávky vína a piva z českých regionů, semináře nebo řemeslný a potravinový trh.

Pálivé speciality letos pošesté nabídne Chillifestival, který se uskuteční 2. září na brněnském koupališti Riviéra. Akce bude letos spojena s kulinářským a farmářským trhem Apetit Piknik.

Druhý ročník festivalu kávy a zároveň soutěž baristů v přípravě filtrované kávy se uskuteční také 13. května v budově rektorátu Vysokého učení technického. Nabídne kávy brněnských i zahraničních pražíren.

V Brně se v následujících měsících uskuteční také několik pivních festivalů. Mezi nimi i Pivní festival na Náměstí Svobody od 2. do 5. srpna. Zopakuje se také lužánecká přehlídka gulášů, tentokrát bude 13. května.

Zdroj: ČTK

Štítky festival, jídlo, Brno, česká kuchyně, Robert Bosch GmbH, České Budějovice, káva, Lužánky, Japonsko, Vietnam, Mexiko, Thajsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festivaly jídla v Brně přinesou exotickou, extrémní i českou kuchyni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.