Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Projekci hokejového finále na Zelňáku sledovalo zhruba pět tisíc lidí

Tisíce fanoušků sledovaly v pátek v podvečer v Brně finále hokejové extraligy na velkoplošné projekci na Zelném trhu, podle odhadu strážníků se tam sešlo asi 5000 lidí. Průběh akce byl z pohledu strážců zákona poklidný, policisté museli řešit jen potyčku mezi dvěma fanoušky. Brněnská Kometa vyhrála v Liberci 4:3.

První finálový zápas se hrál v Liberci, kde také byla velkoplošná obrazovka na náměstí Dr. E. Beneše. V Brně už asi dvě hodiny před začátkem utkání postávalo před pódiem s dvěma velkoplošnými obrazovkami asi 200 fanoušků.  Další příznivci s modrobílými šálami kolem krku ale rychle přibývali. Podle pořadatelů se jejich počet ke konci zápasu zvýšil až na 6000.

Na náměstí bylo možné spatřit i nejrůznější kuriozity. Tisícihlavého davu využila k četnému pořizování selfie pomocí tyčí například výprava japonských turistů. Na náměstí dorazil také hokejový fanoušek z Finska, který se podle svých slov přišel podívat, jak se to tady hraje. Na brněnském hlavním nádraží a pak dále i na Zelném trhu zase popojížděl fanoušek s cedulemi před i za bicyklem, vyzývající: "Kometa na hrad!"

Atmosféra na náměstí byla vynikající. Za stavu 2:0 pro Liberec sice na chvíli zavládlo ticho, ale góly Komety brzy vše napravily. „Padlo dost gólů, vyhráli jsme, to bylo dobrý. Zítra určitě přijdu zase," řekl jeden z postávajících fanoušků Petr Grulich.

Na bezpečnost dohlíželo několik desítek strážníků i policistů včetně hlídek se samopaly. Strážníci podle mluvčího Jakuba Ghanema nic řešit nemuseli, policisty zaměstnala jen potyčka dvou fanoušků. „Jeden z nich nadýchal 3,15 promile. Oba jsou nyní na služebně pro podání vysvětlení," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

V minulosti přišlo na náměstí Svobody na hokejové finále s účastí Komety 12.000 lidí. Podle organizátora akce Pavla Bartoška však nebylo možné náměstí Svobody letos využít kvůli stížnostem některých lidí na hluk.

Zdroj: ČTK

Foto: René Rudzan

Štítky finále, hokej, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje, Zelný trh (Brno), Finsko, Pavel Šváb, Petr Grulich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekci hokejového finále na Zelňáku  sledovalo zhruba pět tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.